Erdoğan: “Eğitimle kayıp nesiller yetiştirdik”

Erdoğan: “Eğitimle kayıp nesiller yetiştirdik”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğitimde batıyı kopyalamayı tercih ettik. Sonuçta kendi değerlerine bigane kalan, aslını inkar eden kayıp nesiller yetiştirdik” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kadıköy’deki Atatürk Fen Lisesi’nde yapımı tamamlanan okulların ortak açılışı ve 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan, eğitim sisteminde ‘batıyı kopyalamak’ tercih edildiği için ‘kayıp nesiller’ yetiştirildiğini savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Eğitimde kalite artışı gibi daha fazla zaman ve emek isteyen konulara ağırlık vermeliyiz.
Eğitimde cumhuriyet tarihimiz boyunca bize özgü bir gelenek oluşturamadık, hukukta, idari düzende olduğu gibi eğitimde de batıyı kopyalamayı tercih ettik. Sonuçta kendi değerlerine bigane kalan, aslını inkar eden kayıp nesiller yetiştirdik.

Eğitim sistemimiz daha çok ezbere dayalı, sınav odaklı dar bir bakış açısı... Düşünmeye, soru sormaya, sorgulamaya, sanat, spor, bilim, edebiyat gibi farklı alanlardaki yeteneklerini keşfetmeye önem verilmedi.

Eğitimde yaptığımız reformların gayelerinden biri de bu sakat anlayışı ortadan kaldırmaktır.
Vizyon belgemizin hayata geçmesi, aynı ideal uğrunda güçbirliği yapmasına bağlıdır.
Unutmayın merak ilmin anahtarıdır. Merakınız ne kadar büyükse bilginiz o kadar derin olacaktır. Soru sormaktan asla çekinmeyin. Vicdan eleğinizden geçmeyen hiçbir şeye itibar etmeyin. Öğretmenlerinize saygıyı hiçbir zaman elden bırakmayın. Yaptığınız işi en güzel şekilde yapmaya çalışın. Her zorlukla beraber muhakkak bir kolaylık vardır. İnterneti en etkin şekilde kullanın ama bu teknolojinin sizi hayattan koparmasına müsaade etmeyin.

İyi bir doktor, mühendis olmanın yanısıra iyi bir insan olmayı hedefleyin. Sizler 15 Temmuz gecesindeki direnişi ile cesur bir milletin mensuplarısınız.

Sizlere rabbimden başarılar diliyorum.”