Erdoğan: "Endişe edecek bir şey yok"

Erdoğan: "Endişe edecek bir şey yok"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı ortak canlı yayında ekonomideki duruma ilişkin açıklamada bulundu. Edoğan, "Endişe edecek bir şey yok" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bir televizyon kanalında soruları yanıtladı. Ekonomideki duruma ilişkin sorulara da cevap veren Erdoğan, "Endişe edecek birşey yok" dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ben inanıyorum ki bu seçimlerde de halkımın teveccühünü ben görüyorum. Final bölümüne giriyoruz. Ankara İzmir İstanbul mitingleri yapacağız. Sayın Bahçeli ile. Halkımız bizi buraya taşıdı. Biz de halkımız iktidarın merkezine taşıdık halkımızla iç içe oldu. Efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Bizimle beraber halk iktidarda. Halkın ensesine tokat atan halkçı olamaz."

EKONOMİK DURUM

"Endişe edecek bir şey yok. Muhalefet bizim ülkemizde en büyük olumsuz tetikçi. Onlar sürekli olumsuz nasıl gösterebiliriz onun gayreti içinde. Yabancı yatırımcıların ilgisinin artmasında son aylarda büyük bir motivasyon var. Eylül ayından beri alınan önlemler sayesinde riskler minimize oldu. Alınan önlemler ekonomik aktiviteye de yansıyor. Bu dıştan gelecek yatırımı da olumlu etkileyecek. Türkiye ekonomisi 2. çeyrekten itibaren yeniden pozitif büyüme rakamlarını açıklayacaktır."

23.5 milyar dolar borçla IMF'den devraldık. Ve 2013 Mayıs'ında da IMF'ye olan borcumuzu bitirdik, IMF bizden borç istedi, arkadaşlar sordu verelim mi diye. Baktılar ki çılgın türkler geliyor, IMF vazgeçti, o borcu bizden almadı.

Son dönemlerde maalesef bir sıkıntı yaşadık. Bir ara 80 milyar dolara kadar düştü, tekrar şimdi tırmanışa geçti. 100 milyar doları yakaladık. Biz 136 milyar dolar çıtasını ayacağız.