Erdoğan fiyatlar gayet uygun demişti. Burak Yıldırım'dan sert tepki geldi

Erdoğan fiyatlar gayet uygun demişti. Burak Yıldırım'dan sert tepki geldi
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasındaki alışverişinin ardından "fiyatlar uygun" açıklamasına siyaset bilimci Burak Yıldırım’dan tepki geldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerinden birini ziyaret etti.

Yaklaşık yarım saat içeride kalıp kasada nakit ödeme yapan Erdoğan, yurttaşlarla ve çalışanlarla sohbet etti. Erdoğan''a eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alışverişinin ardından, "Tarım Kredi Kooperatiflerimizin buradaki gördüğünüz gibi market, çeşitli ürünler noktasında, kalite noktasında, fiyatlar noktasında gayet uygun." dedi.

Erdoğan’ın söz konusu açıklamalarına toplumun birçok kesiminden art arda tepkiler geldi. Siyaset bilimci Burak Yıldırım da sosyal medya hesabından dikkat çekici bir paylaşımda bulundu.

“VİCDANIMA DOKUNUYOR...”

Yıldırım, paylaşımında, “Asgari ücretin 2.825 lira olduğu Türkiye’de Etin kilosu 90 Lira, 5 LT ayçiçek yağ 85 Lira, Tavuğun kilosu 40 lirayken, 88 Bin TL maaş alan Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan’ın market fiyatlarına ilişkin “Fiyatlar gayet uygun.” diye açıklama yapması benim vicdanıma dokunuyor...” ifadelerini kullandı.

Takipçilerinden gelen uyarılara da yanıt veren Yıldırım, “Bir kaç kişi “Cumhurbaşkanı Tarım Kooperatifi Marketlerinden bahsediyor, orada fiyatlar uygun” yazmış. Arkadaşlar ben de zaman zaman Kooperatif Marketlerinden alışveriş yapıyorum. Ortada genel bir ucuzluk yok. Bazı ürünler daha ucuz bazı ürünler daha pahalı. Gidip bakabilirsiniz.” dedi.

İlgili Haberler