Erdoğan ikinci kez kaybetti!

Erdoğan ikinci kez kaybetti!
31 Mart yerel seçimlerinde adayları yerine kendisi sahada aktif olan AKP Genel Başkanı Erdoğan yenilenen İstanbul seçimleriyle birlikte ikinci kez kaybetti.

FATMA GÜL/YENİÇAĞ

31 Mart yerel seçimleriyle başlayan, İstanbul seçiminin yenilenmesi maratonu bugün son buldu. Partisinin büyükşehirlerdeki belediye başkan adayları yerine sahaya inen AKP Genel Başkanı Erdoğan, 31 Mart’ta Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirleri kaybetti.

YSK’ya yapılan itirazlar sonucu İstanbul seçimlerini yenileten Erdoğan, bu kez strateji değiştirip geriye çekildi.

Ancak 23 Haziran yaklaştıkça gelen anket sonuçlarının Ekrem İmamoğlu’nu önde göstermesi, Erdoğan’ı yeniden hareketlendirdi. Tekrar sahalara inen ve özellikle Kürt kökenli seçmenin oylarını hedef alan söylemlerde bulunan Erdoğan’ın, 23 Haziran günü Sisi mi diyeceğiz Binali Yıldırım mı diyeceğiz demesi ve Mursi'nin ölümü ile Millet İttifakı arasında ilişki kurması,  seçmende AKP’ye karşı zaten var olan negatif algıyı daha da büyüttü.

31 Mart'ta sandıktan çıkan tablo neticesinde AKP ve Erdoğan yenilebileceği görülmüştü. 23 Haziran'da ortaya çıkan tablo ise, Erdoğan'ın ikinci kez yenilebileceğini daha da güçlü şekilde gösterdi. Bu durum, hem 31 Mart hem de 23 Haziran'ı, Türk siyasal yaşamını derinden etkileyecek seçimler olarak gösteriyor.     

 

İlgili Haberler