Erdoğan ile Rutte’nin basın toplantısında Hollandalı gazetecinin hareketi damga vurdu

Erdoğan ile Rutte’nin basın toplantısında Hollandalı gazetecinin hareketi damga vurdu
Hollanda Başbakanı Rutte, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuğu oldu. İki lider, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı için kameraların karşısına geçti. Ancak basın toplantısına Hollandalı gazetecinin, Mark Rutte'ye eli cebindeyken soru sorması damga vurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte''yi kabul etti. Görüşmenin ardından iki lider ortak basın açıklaması yaptı. Basın toplantısında söz verilen Hollandalı bir gazetecinin görüntüsü ise dikkat çekti.

ELİ CEBİNDE SORU

Hollanda Başbakanı Rutte''ye Türkiye''nin Rusya''ya karşı yaptırımlara katılmaması hakkında ne düşündüğü soran Hollandalı gazetecinin elinin cebinde olması gözlerden kaçmadı.

"TÜRKİYE İKİ ÜLKEYE YAKIN NADİR ÜLKELERDEN"

Rutte ise Hollandalı gazetecinin sorusuna, "Türkiye yapabileceği her şeyi yapıyor. Çok kritik bir rol oynuyor. Hem Putin hem de Zelenski''yle teması olabilen bir ülke. Rusya''nın saldırganlığını alenen kınadı. İki ülke ile de muteber bir rolü var. İki ülkeye açık hattı olan nadir ülkelerden. Bu sebeple de Türkiye''yi bu yolda desteklediğimizi söylemek isterim. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu her iki ülkede girişimini sürdürüyor. Biz bu çabaları destekliyoruz." yanıtını verdi.