Erdoğan kafe ve restoranlar için atılacak adımı canlı yayında açıkladı

Erdoğan kafe ve restoranlar için atılacak adımı canlı yayında açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan restoran ve kafelerle ilgili kısıtlamaya yönelik olarak, konunun kabine toplantısında yeniden ele alınacağını açıkladı. Erdoğan, "Veriler önümüze bir gelsin. Buna göre değerlendirmemizi yapıp uygun ise adımları atarız." şeklinde konuştu.

İstanbul'da cuma namazının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aşılarla ilgili sürecin devam ettiğini ve 10 milyon doz aşının bu hafta gelebileceğini ifade etti.

Erdoğan "Restoran işletmecilerine ilişkin kısıtlamalarla ilgili konuyu kabine toplantımızda yeniden ele alacağız." derken, "Her ne kadar sıkı tutacağız dense de maalesef sıkı tutulmuyor. Başarılı süreci yeniden başa döndürmek istemiyoruz. O nedenle veriler önümüze bir gelsin. Buna göre değerlendirmemizi yapıp uygun ise adımları atarız." şeklinde konuştu.

Seçimlerle ilgili takvimin Haziran 2023 olduğunu belirten Erdoğan, "Bu tarihten daha erken seçim falan söz konusu değildir. Bu erken seçim yaygaraları demokrasi düşüncesi oturmamış olanların hayalleridir. Cumhur ittifakı olarak kesinleşmiş bir tarih vardır ve bu da Haziran 2023'tür" dedi.