Erdoğan. "Kaymağını yedikleri bu ülkeye..."

Erdoğan. "Kaymağını yedikleri bu ülkeye..."
Necip Fazıl Ödülleri programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kaymağını yedikleri bu ülkeye adeta asalak gibi yapışan elitler, Türkiye'nin kültür hayatının çoraklaşmasının da başlıca müsebbipleridir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri programına katıldı.

Erdoğan, "Kaymağını yedikleri bu ülkeye adeta asalak gibi yapışan elitler, Türkiye'nin kültür hayatının çoraklaşmasının da başlıca müsebbipleridir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üstat Necip Fazıl son nefesini verinceye kadar statüko ve kalemşorlarının hedefi olmuştur, tam 8 kez hapse girmiştir." diye konuştu.

Erdoğan, "Saldırılar ve hoyratlar karşısında dinleyenlerin yüreğinde abideleşen bir Necip Fazıl vardır. Gelecek nesillere üstadın hayalini kurduğu güçlü bir Türkiye'yi bu eserlerle bırakacağına inanıyorum. Üstat Necip Fazıl son nefesini verinceye kadar statüko ve kalemşorlarının hedefi olmuştur, tam 8 kez hapse girmiştir. Gelecek nesillere üstadın hayalini kurduğu güçlü bir Türkiye'yi bu eserlerle bırakacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Şiir dalında ödüle layık görülen Arif Ay'ı tebrik ediyorum." dedi.