Erdoğan konuştu, şehitler unutuldu: 15 Temmuz anması mitinge dönüştü!

Erdoğan konuştu, şehitler unutuldu: 15 Temmuz anması mitinge dönüştü!
Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen 15 Temmuz programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi açıklamalarda bulunması tepki çekti. Alanda Erdoğan lehine sloganlar atılmasının ise şehit yakınlarında rahatsızlığa neden olduğu görüldü.

Yeniçağ / İstanbul

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında konuştu.

Erdoğan’ın havalimanına indiği anlarda alanda sela okunması ise dikkat çekti.

15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan 251 kişinin isminin okunmasının ardından Cumhurbaşkanı sahneye geldi.

Erdoğan buradaki sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak başladı. Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’nun adını zikrettiği sırada ise meydanda yuhalama sesleri duyuldu.

MİTİNG Mİ, ANMA MI?

Darbe girişimi gecesi yaşananlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında S-400 ve ekonomi konularına da değindi. Ekonomiye yönelik yapılan eleştirilere tepki gösteren Erdoğan, “Ne diyorlar, ekonomi battı, ekonomi bitti. Buradan milletime sesleniyorum, bunlarda insaf yok. Bunlar nankör” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

“S-400'leri aldık mı? 8 uçak geldi ve diğerleri de geliyor. Ne dediler? 'Alamazlar, yapamazlar, nereye koyacaklar, yerleştiremezler' Ne oldu? Aldık mı? Ve şu anda montajlar başladı mı? Şu anda takvim işliyor mu? Allah'ın izniyle Nisan 2020'de tamamı yerlerine yerleştirilmiş olacak.”

“UÇAKLAR, HELİKOPTERLER LEBLEBİ Mİ ATIYOR”

“Türkiye'nin son 17 yılda demokraside ve ekonomide gerçekleştirdiği hamlelerle çağ atladığını inkar ediyorsa gözü görmüyor, kulağı duymuyor, dili lal olmuş demektir. Ne diyorlar, ekonomi battı, ekonomi bitti. Buradan milletime sesleniyorum, bunlarda insaf yok. Bunlar nankör. Şu anda Türkiye'nin dört bir yanında içeride, dışarıda terörle bu denli büyük bir mücadeleyi veren Türkiye'ye karşı acaba kimse bu mücadele verilirken bu mermi, kurşun, kalkan uçaklar, helikopterler fıstık, leblebi mi dağıtıyor. Bunların hepsi para değil mi, ekonomi değil mi?”

ERDOĞAN SLOGANLARI!

Öte yandan Cumhurbaşkanı’nın konuşma yaptığı sırada meydanda sık sık lehine sloganlar atıldığı görüldü. Erdoğan lehine atılan sloganlar “Şehitlere saygısızlık” olarak yorumlandı.

O anlarda bazı şehit yakınlarının ise durumdan rahatsız olduğu gözlendi.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından şehitler için dua okunurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan duanın ardından 15 Temmuz Hafıza Müzesi'nin açılışına katılmak üzere alanı terk etti.

İlgili Haberler