Erdoğan: Müslümanlar açlıkla boğuşuyorsa hatayı bize aramak gerekir

Erdoğan: Müslümanlar açlıkla boğuşuyorsa hatayı bize aramak gerekir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya'daki Kuala Lumpur Zirvesi'nin açılış töreninde bir konuşma gerçekleştirdi. Erdoğan konuşmasında, "Müslümanların büyük kısmı hala açlık ve cehaletle boğuşuyorsa hatayı bizde aramak gerekir" ifadelerini kullandı.

Malezya'da Kuala Lumpur Zirvesi'nin açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam dünyasının yaşadığı sorun ve sıkıntılara dikkat çekerek, "Müslümanların büyük kısmı hala açlık ve cehaletle boğuşuyorsa hatayı bizde aramak gerekir" dedi.

Erdoğan, BM'nin 5 daimi üyesini kastederek, "1,7 milyarlık İslam aleminin kaderini Güvenlik Konseyi daimi üyesi 5 ülkenin keyfine bırakan sistem artık ömrünü tamamlamıştır" derken, en zengin İslam ülkesiyle en fakiri arasındaki gelir dağılımının 200 katı aştığını belirtti.

Müslümanlar birbirine kurşun sıkarken, kaynağını AR-GE'ye ayırması gerekirken silah tüccarları zengin oluyor" diyen Erdoğan, dünya genelindeki çatışmalarda ölenlerin yüzde 94'ünü müslümanların oluşturduğunu ifade etti.