Erdoğan ve Putin telefonda görüştü (16 Ocak 2023) Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, telefonda, Rusya tahılının Türkiye’de una çevrilerek Afrika ülkelerine gönderilmesine yönelik somut adımları ele aldı. (AA)
Rusya’dan gelen tonlarca ayçiçeği yağı yüklü ikinci gemi İstanbul Boğazı'ndan geçti Rusya'nın Yisk Limanı'ndan yola çıkan 5 bin 753 ton ayçiçeği yağı yüklü ikinci gemi de, İstanbul Boğazı'ndan geçiş yaptı.
Hakan Aygün işler karıştı diyerek açıkladı. Putin Türkiye’ye sığınabilir! Gazeteci Hakan Aygün, Flash TV’deki Hakan Aygün'le Analiz programında Rusya’nın Ukrayna saldırısını değerlendirirken Putin’in ülkesinden kaçıp Türkiye’ye sığınabileceğini iddia etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le telefonda görüştü. Görüşmede Rusya-Ukrayna meselesi ele alındı...
Erdoğan’la görüşen Putin’den flaş Montrö açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Rusya Devlet Başkanı Putin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Putin'in Montrö anlaşmasının korunmasının önemini vurguladığı belirtildi.
Erdoğan ve Putin telefonda görüştü (12 Mart 2020) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.
Emekli Büyükelçi Süha Umar: İdlib anlaşması Cumhuriyet tarihinin en büyük diplomasi başarısızlığıdır! Türkiye ile Rusya arasındaki İdlib anlaşmasını değerlendiren emekli büyükelçi Süha Umar; ‘Erdoğan-Putin Moskova Mutabakatı, Cumhuriyet tarihinin en büyük diplomasi başarısızlığıdır. Çünkü Rusya ve Suriye, Türkiye’ye tüm isteklerini kabul ettirmiştir.’ dedi.
Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu: 'İdlib ikiye bölünmüştür' Erdoğan ve Putin arasındaki görüşme sonrası çıkan İdlib anlaşmasını değerlendiren Emekli Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu; ‘Bu ateşkesle İdlib ikiye bölünmüştür’ dedi.
Hulusi Akar'dan İdlib açıklaması: 'Amacımız siyasi çözüm ve barıştır' Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar İdlib'de süren Bahar Kalkanı Harekatı ile ilgili olarak; 'Bahar Kalkanı Harekatı, planlı şekilde devam ediyor. Mehmetçik, orada kendisine verilen görevi büyük bir özveri ile yerine getiriyor.' açıklamasında bulundu. Akar, ayrıca Perşembe günü yapılacak Erdoğan-Putin zirvesiyle ilgili olarak 'Amacımız siyasi çözüm ve barıştır' ifadelerini kullandı.
Rusya'dan Türkiye'ye suçlama: 'Uluslararası hukuka aykırı' Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya dışındaki tüm ülkelerin askerlerinin Suriye’de uluslararası hukuka aykırı olarak bulunduğunu söyledi.
Erdoğan ve Putin telefonda görüştü (28 Şubat 2020) İdlib'te 33 askerimizin şehit olduğu saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği açıklandı.
Emekli general Pekin: 'Soçi mutabakatı sona ermiştir!' İdlib gerilimi sonrası bölgedeki son durumu değerlendiren Genelkurmay İstihbarat eski Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, 'Soçi mutabakatı bence sona ermiştir’ dedi.