Hulusi Akar'dan İdlib açıklaması: 'Amacımız siyasi çözüm ve barıştır'

Hulusi Akar'dan İdlib açıklaması: 'Amacımız siyasi çözüm ve barıştır'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar İdlib'de süren Bahar Kalkanı Harekatı ile ilgili olarak; 'Bahar Kalkanı Harekatı, planlı şekilde devam ediyor. Mehmetçik, orada kendisine verilen görevi büyük bir özveri ile yerine getiriyor.' açıklamasında bulundu. Akar, ayrıca Perşembe günü yapılacak Erdoğan-Putin zirvesiyle ilgili olarak 'Amacımız siyasi çözüm ve barıştır' ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşme öncesinde açıklamalarda bulundu. Akar görüşmeye ilişkin, "Amacımız siyasi çözüm ve barıştır. Bu husus bir kez daha Cumhurbaşkanımız tarafından dile getirilecektir" ifadelerini kullandı.

5 MART'TA GÖRÜŞECEKLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 5 Mart'ta Moskova'da bir araya gelecek. Rusya lideri Putin, Rusya'nın kimseyle savaşa girmeyi planlamadığını, ancak diğer ülkeleri Moskova ile ihtilafa girmekten caydırmak istediğini söylemişti.

'MEHMETÇİK BÜYÜK BİR ÖZVERİ GÖSTERİYOR'

İdlib'de süren Bahar Kalkanı Harekatı ile ilgili olarak da konuşan bakan Akar; 'Bahar Kalkanı Harekatı, planlı şekilde devam ediyor. Mehmetçik, orada kendisine verilen görevi büyük bir özveri ile yerine getiriyor.' açıklamasında bulundu.

'RUSYA İŞİN İÇİNDE Mİ?'

Bir gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İdlib saldırısında Rusya'nın işin içerisinde olduğu ve Rusya'dan tazminat ve özür talebinde bulunulması gerektiği sözlerini hatırlatması üzerine Bakan Akar, “Konuyla ilgili teknik çalışmalar devam ediyor. Konunun ne olduğunu anlamak bakımından çalışmalar devam ediyor. Çalışma sonucunu verdikten sonra gereği yapılacaktır” diye konuştu.

“HİSAR” KATILACAK MI?

Bahar Kalkanı Operasyonu'nda Hisar hava savunma sisteminin kullanılacağı açıklamalarına ilişkin soru üzerine Akar, “Genelleme yapmak gerekirse milli ve yerli silah sistemlerimizin bir an önce Silahlı Kuvvetlerimizin kullanımına sunulması için bütün arkadaşlarımız büyük bir samimiyetle, azimle, karalılıkla sonuçlandırmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler