Erdoğan vatandaşı böyle azarladı: "Hanımefendi!"

Erdoğan vatandaşı böyle azarladı: "Hanımefendi!"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Pursaklar’daki toplu açılış töreninde kendisine seslenmeye çalışan bir kadına "Hanımefendi, hanımefendi! Hiç yakıştıramıyorum. Bitsin konuşmam ondan sonra gelir konuşuruz. Çok ayıp. Provoke etme bizi" diyerek tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Pursaklar'da toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, konuşması sırasında kendisine ulaşmaya çalışan bir kadına tepki gösterdi. Erdoğan, "Hanımefendi, hanımefendi! Hiç yakıştıramıyorum. Bitsin konuşmam ondan sonra gelir konuşuruz. Çok ayıp. Provoke etme bizi" şeklinde konuştu.

"İsrail'in başındaki soyguncu, bu adam oradan Türkiye'de gazeteciler cezaevinde oradan bize ders vermesin diyor" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Ey Netanyahu kendine gel. Sen 7 yaşındaki Filistinli yavruları katleden zalimsin. Sen kadınlara hücrelere mahkum eden bir zalimsin. Sen bizim oradaki mabedimize polislerin askerlerin postallarıyla giriyor. Biz bu ülkede hiçbir Musevi'ye zulmetmedik, hiçbir sinagoga kalkıp da sizin yaptıklarınızı yapmadık. Bizi tahrik etmeyin. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz o ayrı mesele ama bunun hesabını uluslararası camiada size soracağız"diye konuştu.

Erdoğan eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Mübarek mescidimize yapılan her saldırı karşısında bizi bulacaklar. Herkes sussa bile milletimizle birlikte biz susmayacağız. Ne ezanımıza yapılan saygısızlığı görmezden geleceğiz ne Mescid-i Aksa'nın, Kubbet-üs Sahra'nın postallarla kirletilmesine rıza göstereceğiz. Dışişleri Bakanıma talimatı verdim. Uluslararası bütün görüşmeleri sürdürüyor. Herkes sussa da biz susmayacağız. Allah'ın izniyle bu millet ayakta olduğu sürece hiç kimse ezanların semalarda yankılanmasına engel olamaz, Kudüs davasını bize unutturamaz."

İlgili Haberler