Erdoğan’a video eleştirisi: “Facebook silerken o yayınlıyor”

Erdoğan’a video eleştirisi: “Facebook silerken o yayınlıyor”
Erdoğan’ın Yeni Zelanda’daki katliamın görüntülerini miting alanında izletmesine, makale yazdığı New York Times da dahil olmak üzere yabancı basın tepki gösterdi. Erdoğan’ın bu hareketi, muhafazakar seçmenin oyunu korumak için yaptığı ileri sürüldü.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yeni Zelanda’daki katliamın görüntülerini, yerel seçim mitinglerinde kullanması dış basının da gündemine taşındı. Zaman zaman Erdoğan’ın yazdığı makalelere de yer veren New York Times, Facebook ve Youtube başta olmak üzere, dünya genelinde yayın ağına sahip sosyal paylaşım sitelerinin katliamın görüntülerini sildiğine dikkat çekerken, Erdoğan, ayın sonunda gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde, muhafazakar takipçilerinin desteğini garantilemek için, (Yeni Zelanda’da yapılan katliam) videosunu kullanıyor” ifadelerine yer verildi. 

“MUHAFAZAKAR SEÇMENİN OYUNU KORUMAK İÇİN”

Bloomberg Haber Ajansı da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yeni Zelanda katliamını miting alanında göstermesini haberleştirdi. Blommberg’in haberinde, “Facebook, YouTube ve diğer sosyal medya platformlarından silinen katliamın görüntüleri, Türkiye'de seçim kampanyasının bir parçası olarak kullanıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde, dindar ve muhafazakar seçmenin oyunu korumak için, miting alanında yapılan saldırının görüntülerini izletti” denildi.

İlgili Haberler