Erdoğan'dan damat pazarlığı

Erdoğan'dan damat pazarlığı
Siirt'te konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehre tıp fakültesi sözü verirken, "Şimdi ben damadı olduğum Siirt'e soruyorum. Bizi yalnız bırakmayacaksınız değil mi?" diyerek oy istedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Siirt 6. Olağan İl Kongresinde konuştu.

Erdoğan Siirt'e tıp fakültesi açma sözü vererek, "Bir müjde veriyorum. İnşallah Siirt Üniversitesi'ne 1 buçuk 2 yıl içerisinde kararı çıktı, tıp fakültesini kuruyoruz. Yüksek Öğretim Kurumu'ndan geçti. Artık Sağlık Bakanlığımızın eğitim araştırma hastanesi Üniversitemizin afiliye anlaşmalı bir fakültesi olacak ve artık Siirtli sağa-sola gitmek zorunda kalmayacak" diye konuştu. Erdoğan, "Sizler de bizi mahçup etmeyeceksiniz" dedi.

"Şimdi ben damadı olduğum Siirt'e soruyorum. Bizi yalnız bırakmayacaksınız değil mi? Bu geçen sürede bazı sıkıntılar yaşadık ama inşallah bundan sonra farklı olacak değil mi?" ifadelerini kullanan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'ı işaret ederek "Bak kızınızı da üzmeyin ha! Ona göre..." diyerek partililerden oy istedi.

Zeytin Dalı Harekatı'na da değinen Erdoğan, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 4 bin 17 olduğunu bildirdi.

Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a "O aklı sen kendine sakla" dedi. Erdoğan "Karşımıza geçip teröristlerin ağzıyla konuşanlara 'Cehenneme kadar yolunuz var' diyorum" diye konuştu.