Erdoğan'dan FETÖ ile mücadele teşekkürü

Erdoğan'dan FETÖ ile mücadele teşekkürü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Antoine Tshisekedi ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan''ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Kongo Demokratik Cumhuriyeti makamlarının FETÖ ile mücadelemize güçlü desteklerini sürdürmelerini bekliyoruz. Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tshisekedi, Afrika kıtasının istikrar ve kalkınmasına büyük katkı sağlıyor. Türkiye olarak kıtanın sorunlarına en kalıcı çözümlerin yine Afrika halkı tarafından bulunacağına inanıyoruz. Afrika ile ilişkilerimizin özü samimiyettir, kardeşliktir, dayanışmadır. Kıta ülkeleri ile kazan-kazan ve eşit ortaklık temelinde iş birliğimizi artırmayı hedefleyeceğiz. Yürüttüğümüz açılım ve ortaklık politikaları ile kıta ile ilişkilerimizde ciddi bir ivme yakaladık.

Salgın döneminde gönderdiğimiz tıbbi yardımlarla Afrikalı kardeşlerimizin yanında olduk. Bu güçlü ivmeyi çok daha ileriye taşıyacağız. Stratejik ortağı olduğumuz, 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi''ni de ele aldık. Tshisekedi ile hazırlık sürecimizi yürüteceğiz. Cumhurbaşkanı Sayın Tshisekedi''nin ziyaretinin ülkelerimiz adına hayırlı olması temennisiyle kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tshisekedi''nin konuşmasından öne çıkanlar:

Bu samimi misafirperverlik için sizlere çok teşekkür ederim. Türkiye ile her alanda iş birliğine hazırız. Bence siz birçok konuyu dile getirdiniz. İkili görüşmelerimizde de bizler Türkiye''de Kasım ayının ikinci yarısında Türkiye-Afrika Zirvesi''nin düzenlenmesini ele aldık. Türkiye, Afrika kıtası ile bizlerle, söz konusu pazarı daha da güçlendirmek adına iş birliğini güçlendirecektir. Sayın Cumhurbaşkanının dediği gibi, kazan-kazan ilkesi doğrultusunda hareket edeceğiz ve her iki ülke de kazanacak.

Gördüğünüz gibi Türkiye ile Afrika ülkelerindeki ilişki iyidir. Daha da iyiye gidecektir. Tekrar zat-ı devletlerine misafirperverlikleri için teşekkür ederim."

Ayrıntılar geliyor...