Erdoğan'dan hukuk yorumu: "Önceliğim kanun değil"

Erdoğan'dan hukuk yorumu: "Önceliğim kanun değil"
Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Kura Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bana göre öncelikli olan kanun değil, hukuktur" dedi.

Beştepe'de konuşan Cumhurbaşanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, YSK tarafından iptal edilen İBB seçimlerini değerlendirdi. Mesajlarını Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Kura Töreni'nde veren Erdoğan, "Bana göre öncelikli olan kanun değil, hukuktur," ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Kura Töreni'nde katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada adaletin önemine vurgu yaparak, "Devlet adalet üzerinde yükselir, gelişir, güçlenir, büyür. Adaletin olmadığı bir devlet tıpkı temelsiz bir bina gibi yıkılıp gitmeye mahkumdur" ifadelerini kullandı.

"ÖNCELİKLİ OLAN KANUN DEĞİL, HUKUKTUR"

Erdoğan, "Bana göre öncelikli olan kanun değil, hukuktur. Burası çok önemli. Kanun yazılır geçer ama hukuk; hak ve halk arasındaki bütünlüğün ta kendisidir. Hakim ve savcı işini kötü yaptığında toplumun vicdanında telafisi olmayan bir yara açabilir. Adalet bayrağı yükseldiğinde dünyada tek bir yoksul, tek bir mazlum kalmaz" dedi.

BM'YE ADALET TEPKİSİ

​BM Güvenlik Konseyi'nde 5 ülke güya adalet dağıtıyor, yok böyle bir şey. Dünyanın 5'ten büyük olmadığını iddia eden ve dünyayı bir ülkenin iki dudağı arasına mahkum eden bir anlayış, bir yapı adil yapı olamaz. Şu anda Arakan'da, Libya'da, Filistin'de, Kudüs'te adalet mi var? Adalet dağıttığını söyleyenler sadece insanlığa nasihat çekip insanlığı aldatıyor.

İSİM VERMEDEN KILIÇDAROĞLU'NA YÜKLENDİ: "SINIRLARI ZORLUYOR"

Adalet konusundaki hassasiyetimizi kaybettiğimiz dönemlerde felaketler ardı ardına gelmiştir. Bundan önce merdiven altı adalet dağıtılıyordu. Bunların hepsini kaldırdık, adalet sarayı ile oraya adalet aramaya gelenler huzur bulsun. Açık konuşmak gerekirse bazen bu konuda çok ciddi zorluklar yaşadığımız da oldu.

Adalet teşkilatımız bir dönem vesayet güçlerinin, bir dönem FETÖ ihanet çetesinin hatta avukatlar boyutunda baktığımızda diğer bazı terör örgütlerinin ağır saldırılarına maruz kaldı. Yargı kurumlarını hakiki manada millet adına karar veren ve devleti için çalışan bir yapı haline getirmek için çok büyük mücadeleler verdik.

YSK'nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından bazı siyasetçilerin sınırları zorladığını görüyoruz. Bir Genel Başkan dün grup toplantısında yargı mensuplarıyla ilgili ahlak, edep, insaf, hepsinden önemlisi insanlık dışı sözler sarf etti.