"Erdoğan'ın elinde MİT var, emniyet ve jandarma istihbarat var..."

"Erdoğan'ın elinde MİT var, emniyet ve jandarma istihbarat var..."
CHP Genel Başkan yardımcıları Onursal Adıgüzel ve Seyit Torun, parti genel merkezinde gerçekleştirdikleri basın toplantısından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın FETÖ açıklamalarına cevap verdi. Torun, "Bağırarak çağırarak algı yönetmeye çalışıyor" dedi.

CHP Genel Başkan yardımcıları Onursal Adıgüzel ve Seyit Torun, parti genel merkezinde düzenledikleri basın toplantısından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın FETÖ konusunda CHP'yi hedef alan sözlerinin sorulması üzerine "Erdoğan'ın elinde MİT var, Erdoğan’ın elinde emniyet istihbarat var, jandarma istihbarat var. Her türlü istihbarat var. Konunun muhatabı kendisiyken bize neden o soruyu soruyor ki?" ifadelerini kullanan Torun, sözlerine şöyle devam etti:

"Yavuz hırsız, ev sahibini bastırır edasıyla FETÖ ile koyun koyuna olanlar, aynı yolu yürüyenler, aynı menzile yürüyenler ve bütün kadroları askeriye, adliye, her yere yerleştiren kendileriyken başımıza bela eden ve sürecin tamamen en büyük sorumlusu kendisiyken. Şimdi bağırarak çağırarak algı yönetmeye çalışıyor. Hiç bağırmasına, çağırmasına gerek yok. FETÖ’nün birinci adamı Tayyip Erdoğan’dır."