Binalı Yıldırım’ın bakışı Erdoğan'ın eski sağ kolu Turhan Çömez’den kaçmadı

Binalı Yıldırım’ın bakışı Erdoğan'ın eski sağ kolu Turhan Çömez’den kaçmadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın katledilmesine ilişkin davanın Suudi Arabistan'a devredilmesinden 3 hafta sonra bu ülkeye gitti. Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini verdiği iddia edilen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'la kucaklaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yoğun eleştiriler geldi. Eleştirilerden biri de Erdoğan’ın eski sağ kolu Turhan Çömez’e ait.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke arasında 2018''den bu yana en ciddi krizlerden birinin çıkmasına yol açan Cemal Kaşıkçı davasının Riyad''a devredilmesinin ardından iki günlük Suudi Arabistan''a ziyaretine gitti.

Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ve ardından Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüştü. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaşıkçı''nın ölüm emrini verdiği iddia edilen Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile samimi pozlar verdi.

Erdoğan’ın, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El Suud’un daveti üzerine iki günlüğüne ülkeye gitmesi ve verdiği samimi pozlar kamuoyundan büyük tepki topladı.

O tepkilerden biri ise AKP Balıkesir eski Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın eski doktoru Turhan Çömez’den geldi. Erdoğan’ın Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman''la kucaklaştığı fotoğrafı paylaşan Çömez, aynı fotoğraf karesine giren Binalı Yıldırım’ı işaret ederek, “Binali Bey bu kucaklaşmada ne gördü de tebessüm etti acaba?” ifadelerini kullandı.

Çömez ayrıca Erdoğan’ın Cemal Kaşıkçı davasına ilişkin Suudi Arabistan’a sarf ettiği “ Bunlar dünyayı enayi zannediyor, insanları enayi zannediyor.” Sözlerini kullandı.

 

 

İlgili Haberler