Erdoğan'ın memleketi Rize'de çay isyanı: Sömürülüyoruz

Erdoğan'ın memleketi Rize'de çay isyanı: Sömürülüyoruz
Rize`nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Topluca köyünde vatandaşlar çay uygulanan kota nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti dile getirdiler. Topladıkları çayları kontenjan yüzünden Çaykur`a satamadıklarını belirten köylüler, bu durumdan özel sektör faydalanıp ürünlerini değerinin altında almak istediğini söylediler.

YENİÇAĞ // Yavuz Günay //  Rize

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de vatandaşlar çay sektöründe yaşananlardan dolayı tepkilerini dile getirdiler. Çamlıhemşin’e bağlı Topluca köyündeki çay üreticileri Çaykur’un uyguladığı kota nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti anlattılar.

Uygulanan kota yüzünden özel sektörün kendilerini sömürdüklerini belirten köylüler, “Bizi temsil eden Rize milletvekilleri nerede?" diye sordu.

Topluca köylülerin açıklamaları şu şekilde;

Rize''nin en büyük köyü, Türkiye''nin sayılı köylerinden biriyiz. Çay müstahsilleri olarak kapasitemiz yetmiyor. Maselevat vadisinden de çaylarımızı topluyoruz getiriyoruz ama burada satamıyoruz. Geç saatlere kadar bekliyoruz. Siyasilerimizden Çamlıhemşin ilçemizde Çaykur fabrikası sözleri vardı ne oldu merak ediyoruz cevap bekliyoruz.

“EN DOĞAL ÇAYI RİZE''DE BİZ ÜRETİYORUZ AMA SATAMIYORUZ “

En doğal çayı Rize’de biz üretiyoruz. Ama satamıyoruz. Sattığımız yerden de parasını alamıyoruz. Değerinin altında çayımızı almak istiyorlar. Özel fabrikalar çay müstahsilini sömürüyor Gece geç saatlere kadar bekleyip yağmur çamur demeden sıra bekliyoruz çay satıyoruz.

Çay müstahsili öldü mü? Rizeli öldü mü? Ağlayanı yok. Devletimiz sağ olsun fiyatı yükselti fakat kontenjan düşüklüğünden ve zaman daraldığından dolayı vatandaşlarımız çayı acele toplamak zorunda kotayı doldurmak için. Bunu da özel çay firmaları fırsat bilerek bizimle dalga geçiyorlar.

“BİZİ TEMSIL EDEN RİZE MİLLET VEKILLERİ NEREDE”

Rize milletvekillerimiz bizi temsil etmiyordu, başka ilin vekilleri Rizelinin çayı ve müstahsilleri savunurken. Meclise komisyon verirken bizimkiler ne yapıyor, neredeler? Rizelinin çayına, emeğine ve ekmeğine sahip çıksın. Kimse sahip çıkmazsa biz sahip çıkacağız Çaykur bizimdir bizim kalacak.