Erdoğan'ın müjde sayısı arttı! Bugün için bir müjde vereceğini açıklamıştı

Erdoğan'ın müjde sayısı arttı! Bugün için bir müjde vereceğini açıklamıştı
Avrupa ve Ortadoğu’nun entegre güneş paneli fabrikasının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma günü bir müjde vereceğini bildirmişti. Erdoğan Cuma günü bir değil, 2 müjde vereceği ileri sürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılış konuşmasında tüm Türkiye için önemli olacak bir müjde vereceğini söyledi. Euronews’in haberine göre bu müjde 1 değil 2 olacak şekilde açıklandı.

BİRİ AKDENİZ

Habere göre, müjdelerden biri Akdeniz’de tespit edilen bir doğalgaz kaynağı. Bunun için de NATO limanında demirli olan Türkiye’nin üçüncü sondaj gemisi Kanuni, Akdeniz’e doğru yola çıktı. 12 bin metre derinliğe kadar 3 bin metre sondaj yapabilen Kanuni 35 mürettebatıyla yola çıktı. Bulunan gazın değeri ne kadar olduğu, ne kadar verimli olduğu gibi teknik detaylar açıklanmayacak. Alınan bilgilere göre gaz kaynağı da hidrokarbon.

KAYNAK KARADENİZ OLABİLİR

Cumhurbaşkanlığına yakın bir kaynaktan edinilen bilgiye göre; “Gaz kaynağının Akdeniz değil, Karadeniz'de bulunduğu iddiasının stratejik ve hedef şaşırtma amaçlı olabileceğini" ifade etti.

DİĞER MÜJDE

Edinilen bilgiye göre korona virüs aşısı için Rusya ile yakın temas içinde bulunan Türkiye, bir aşı protokolü imzalanmasına çok yakın olduğu söylendi. Buna göre, Türkiye Rus aşısını ilk alan ülke olacak. Aşı üretiminin de bir bölümü Türkiye’de gerçekleştirilecek.