Erdoğan’ın sözlerine bakanlıktan yalanlar gibi açıklama. Sorun yok demişti 32 öğrenciye 1 yatak düşüyor

Erdoğan’ın sözlerine bakanlıktan yalanlar gibi açıklama. Sorun yok demişti 32 öğrenciye 1 yatak düşüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yurt sorunu yok" çıkışının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt İdare ve İşletme Dairesi Başkanlığı, yaklaşık 183 bin 934 öğrencinin barınma sorununun çözülemedi devletin yurtlarına yerleştirilemediğini açıkladı.

Gazetede Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın "yurt sorunu yok" demesinden sonra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yurt başvurusu yapmış 183 bin 934 öğrencinin açıkta kaldığını duyurdu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı (CİMER) aracılığıyla yurtlardaki son duruma dair verileri talep etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt İdare ve İşletme Dairesi Başkanlığının 4 Ekim 2021 tarihi itibariyle paylaştığı verilere göre 2021-2022 öğretim döneminde devlet yurtlarına Türkiye genelinde toplam 624 bin 237 başvuru yapıldı.

16 Eylül 2021 tarihinde yapılan ilk yerleştirmede 352 bin 293 öğrenci barınma sorununu çözdü. 4 Ekim 2021 tarihi itibariyle yapılan yerleştirmeler sonunda sayı 440 bin 303’e çıktı. Bu veriler dikkate alındığında yurt başvurusu yapmış 183 bin 934 öğrencinin halen açıkta olduğu görünüyor.

CHP’li Adıgüzel öğrencilerin barınma sorununu Meclis Genel Kurulu’nda da gündeme getirdi. Konuşmasında SODEV’in araştırma sonuçlarını paylaşan Adıgüzel, "İstanbul''da 32 öğrenciye 1 yatak düşüyor. İstanbul''da bugün yurt sayısı kaç biliyor musunuz? 21. Koca metropol İstanbul''da 21 yurt var. Ankara ve İzmir''de 11 öğrenciye 1 yurt yatağı düşüyor" dedi.

CİMER’den gelen yanıtta yaklaşık 200 bin öğrencinin açıkta kaldığına dikkat çeken Adıgüzel, "Değerli milletvekilleri, tabii ki her ile bir yurt yaptınız, bununla da övünüyorsunuz ama her ile bir üniversite yaparken yanına bir yurt yapmayı da düşünemediniz mi? Bence düşündünüz. Devletimizin buna gücü yetmez miydi? Elbette ki yeterdi ama siz bilerek, isteyerek Türkiye''deki binlerce genci cemaatlerin, tarikatların kucağına ittiniz. Bugün eğer Türkiye''de cemaat ve tarikatların yurt sayısı devlet yurdundan fazlaysa bunun sorumlusu on dokuz yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarıdır" dedi.

İlgili Haberler