Erdoğan'la Bahçeli arasında dikkat çeken diyalog

Erdoğan'la Bahçeli arasında dikkat çeken diyalog
TBMM'deki yasama yılı açılış resepsiyonunda AKP Genel Başkanı Erdoğan ve Bahçeli arasında yaşanan diyalog geceye damga vurdu.

TBMM'deki yasama yılı açılış resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli’nin yanına gelerek, bir süre sohbet etti.

Bahçeli’nin yakasındaki Türk bayrağı rozetine işaret eden Erdoğan, “Renkleri değiştirmişsiniz” dedi. Bahçeli de elbiselere göre değiştiğini söyledi. Daha sonra sohbete TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım da eşlik etti.

"BAYRAK DEĞİŞİMİ"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan’ın Türk bayrağı rozetini beğenen Erdoğan, Adan’ın rozetinin fosforlu olduğunu kaydetti. Erdoğan, Adan ile rozetlerini değiştirirken, Adan “Bayrak değişimi” diyerek espri yaptı. Rozet değişiminden sonra Erdoğan, Bahçeli’ye, yeni yasama yılının hayırlı olması ve daha başarılarla dolu olmasını temenni etti.

BAHÇELİ’DEN REFERANDUM AÇIKLAMASI

Resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Devlet Bahçeli, Barzani referandumuna referandumuna ilişkin,  “Açıklamalarda, Barzani, referandumun bütün unsurları ile birlikte referandumdan vazgeçtiğini ifade ederse o zaman orada yaşayan Kürt ve diğer toplulukların her konuda yardımcı olabileceğini ifade edildi. Bu Türkiye’ye yakışır insancıl bir yaklaşım. Ama bu kuru inat devam ederse orada Türkiye’yi tehdit eden unsurlar devam ederse o zaman da gereğinin ne yapılması gerektiği de ifade edildi” diye konuştu.

(HDP’NİN TBMM’DE OLMAMASI) “FARK YOKTUR”

HDP’nin TBMM açılışına katılmamasına ilişkin Bahçeli, “Bulunmaları veya bulunmamaları arasında bizim açımızdan bir fark yoktur” dedi.

CHP’YE GİTMEMESİ: BİZ NE SÖYLEYEBİLİRİZ Kİ?

Meclis Başkanının davetinin CHP’ye gitmediği tartışmalarına ilişkin Bahçeli, “TV’den takip ettiğim kadarıyla davetin olduğu CHP’de olmadığını söylüyor. Bu iki farklı değerlendirme arasında biz ne söyleyebiliriz ki?” diye konuştu.

İlgili Haberler