Ergenekon'dan çıkış tabloları müzeden kayboldu. Atatürk'ün talebiyle çizilmişti

Ergenekon'dan çıkış tabloları müzeden kayboldu. Atatürk'ün talebiyle çizilmişti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz gün açılışını yaptığı Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde 1933'de Mustafa Kemal Atatürk'ün talebiyle Ratip Tahir Burak'ın yağlı boya yaptığı "Ergenekon 1, Ergenekon 2" tablolarının yer almadığı ortaya çıktı. Tabloların depoya kaldırıldığı öğrenildi.

OdaTV''de yer alan habere göre, restorasyonu yaklaşık 3 yıl süren Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın da katıldığı törenle açıldı.
Müzede, daha önce asılı bulunan ve 1933’de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün talebi üzerine Ratip Tahir Burak''ın yaptığı "Ergenekon 1, Ergenekon 2" tablolarının yer almadığı ortaya çıktı.
Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi''ni yeniden açılmasının ardından ziyarete giden Umut Barış Erdoğan isimli vatandaş tabloların olmadığını görünce, konuyu müze görevlilerine sorduğunu tabloların depoya kaldırıldığını öğrendiğini dile getirdi. 
Twitter hesabından paylaşımda bulunan ve yaşadığı şok aktaran Erdoğan şu ifadeleri kullandı:
"Türk Ocağı - Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi''ni yenileme sonrasında bugün ziyaret ettim. Ratip Tahir Burak''ın Ergenekon''dan Çıkış tabloları ortada yok. Sordum, depoda dediler! Sizi buradan uyarıyorum, bu yapılan Türk''ü tarihten silme projesinin yerel alt yükleniciliğidir."

ATATÜRK VE ERGENEKON’DAN ÇIKIŞ TABLOSU

Bir Göktürk ve Bozkurt hayranı olan Atatürk bir gün Millî Eğitim Bakanlığı’nı ziyaret ettiğinde giriş kapısının sağ tarafındaki duvarı boş görünce, buraya bir Ergenekon’dan Çıkış tablosu yapılmasını ister. Bunun üzerine o yıllarda Bayındırlık Bakanlığı’nda görevli ressam Ratip Tahir Burak’a söylenir ve istenilen tablo yaptırılır. Tablo Atatürk’ün istediği yere asılır ve Atatürk de tabloyu çok beğenir.
Atatürk’ün vefatından sonra bu tablo yerinden kaldırılır ve 50''li yıllardan sonra da Türk Ocakları’nın tarihî Genel Merkez binasının birinci katına çıkan merdivenlerin sağ tarafında duvara asılır.
1980 İhtilâli’nden sonra ise, bu bina her türlü eşyası ile birlikte Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’ne verildiği için orada kalır. Bu tablo, 1635 sayılı Tebliğler Dergisi ile okullara tavsiye edilmiştir. Ayrıca 1961 yılında, 1960 İhtilâli’nin 1.yıl dönümü dolayısı ile 40 kuruş değerinde bir posta pulu olarak da çıkarılmış ve kullanılmıştır.