Erhan Çetinkaya kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

Erhan Çetinkaya kimdir? Kaç yaşında? Nereli?
Resmi Gazete'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan karara göre, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer görevinden alındı ve yerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkan Yardımcısı Erhan Çetinkaya atandı. Erhan Çetinkaya’nın kim olduğu merak ediliyor.

Erhan Çetinkaya,1981 yılında Malatya’da doğdu. 41 yaşında olan Erhan Çetinkaya ilk, orta ve lise öğrenimini doğduğu şehir Malatya’da tamamladı. 2004 yılında Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2004-2005 yılları arasında Cybersoft Enformasyon Teknolojileri''nde analist ve proje mühendisi olarak çalıştı.

2005 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumun’da göreve başladı. Duke Üniversitesi The Fuqua School of Business’tan MBA (İşletme Yüksek Lisansı) diplomasını aldı ve 2014 yılında tekrar BDDK’daki görevine geri döndü.

2017 yılından 2019 Aralık ayına kadar Vakıf Katılım Bankası A.Ş ‘de operasyondan sorumlu genel müdür olarak çalıştı. 20 Aralık 2019 yılında BDDK Başkan yardımcısı olarak atandı. 28 Ocak 2022’de TÜİK Başkanı olarak atandı.

 

İlgili Haberler