Erik de taneyle satılıyor

Erik de taneyle satılıyor
Zonguldak’ta kilosu 500 TL'ye tezgahlardaki yerini alan erik, 10 adedi 50 TL'ye satılıyor. Eriğin bile tadına bakılamayacağını söyleyen bir vatandaş "Eriği önceden kilo ile alırdık. Şimdi bir erik 5 TL. Çocuklarımız görmesin diye market ve manavlardan uzak duruyoruz" dedi.

Tadına bile bakılamayacak. Tanesi 5 TL

İHA''nın haberine göre, alım gücü her geçen gün düşen vatandaş, ay sonunu nasıl getireceğini kara kara düşünüyor. En ucuz ürünü bulup aldıklarını söyleyen vatandaşlar, "Bu devirde karnını duyan şanslı" diye konuştu.

Zonguldak’ta yaz ayı meyvesi olan erik tezgahlarda yerini aldı. Paketi 50 TL, kilogramı ise 500 TL’den satılan eriğe hamileler ilgi gösteriyor. 

Esnaf Hüseyin Akgöz, “Erik yeni çıktığı için yeni ürün her zaman pahalı olur. Erik olsun kiraz olsun pahalı. Ürünler fazlalaştığında fiyatları düşecek. Paketin içerisinde 10 tane var. Paketi 50 TL’den satılıyor. Şuanda sadece hamile bayanlar tercih ediyor” dedi.

Çocuğunun görüp istememesi için manav ve marketlere uğramadığını söyleyen bir vatandaş "Eriği bırakın patatesin bile kilosu 10 TL olmuş. Kocam askeri ücretle çalışıyor. Kirayı ve faturaları ödeyince yarı tok yarı aç yaşıyoruz" diyerek isyan etti.

İlgili Haberler