Eris varyantı Türkiye'de görüldü! Eris varyantı nedir, belirtileri nelerdir?

Eris varyantı Türkiye'de görüldü! Eris varyantı nedir, belirtileri nelerdir?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19'un Eris varyantının 9 kişide görüldüğünü, bunun endişe sayılmayacak bir gelişme olduğunu açıkladı.

ERİS VİRÜSÜ NEDİR?

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansına (UKHSA) göre, yeni varyant Eris, ülke genelindeki her 7 yeni vakadan birini oluşturmaktadır. Hastalık, yaz kötü hava koşulları ve azalan bağışıklık nedeniyle hastaneye başvuruların artmasıyla ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü hastalığa EG.5.1 tanımlaması yapmaktadır.

Bakan Koca duyurdu: Eris varyantı Türkiye'de - Son Dakika Haberleri

ERİS VARYANTI BELİRTİLERİ NELERDİR?

Eris virüsünün ana semptomları, yoğun bir şekilde Omicron varyantına benzemektedir. Bunlar; boğaz ağrısı, burun akıntısı, tıkalı burun, hapşırma, balgamsız öksürük, baş ağrısı, balgamlı öksürük, ses kısıklığı, kas ağrıları ve ağrıları ve koku alma duyusunda değişikliktir. Bununla birlikte, nefes darlığı, koku kaybı ve ateş ana semptomlar arasında kabul edilmemektedir.

İngiltere'de Kovid-19'un yeni varyantı Eris'in yayıldığı bildirildi

Belirtileri ise şu şekilde:

Boğaz ağrısı,

Burun akması,

Burun tıkanıklığı,

Hapşırma,

Kuru öksürük,

Baş ağrısı,

Islak öksürük,

Boğuk ses,

Kas ağrıları,

Değişik koku alma.

Eris varyantı nedir, belirtileri nelerdir? Eris virüsü Türkiye'de görüldü mü? - Sağlık Haberleri

ERİS VARYANTI (ERİS VİRİSÜ) TESTİ VAR MI?

Eris varyantı için testler mevcuttur. Bu testler, COVID-19'un diğer varyantlarını tespit eden testlerle aynıdır. PCR testi, en yaygın kullanılan Eris varyantı testidir. Bu test, virüsün genetik materyalini çoğaltarak varlığını tespit eder.

Covid-19'un yeni varyantı EG.5 (Eris) nedir ve dünyada ne kadar hızla yayılıyor? | Euronews

ERİS VARYANTINDAN (ERİS VİRÜSÜNDEN) KORUNMA YOLLARI NELERDİR?

Covid-19 varyantlarına özel korunma yolları bulunmamaktadır. Eris Varyantından korunmakta genel olarak virüsten korunma yollarıyla benzerlik gösterir. Yayılım hızı ve ne boyutlara ulaşacağı henüz belli olmayan eris varyantından korunmak için aşağıdaki yöntemler sıralanabilir:

Aşı Olmak: COVID-19 aşıları, hastalığın şiddetini azaltmak ve hastalığa karşı bağışıklık kazanmanızı sağlar. Aşılar, farklı varyantlara karşı koruma sağlayabilir. Sağlık otoritelerinin ve uzmanların önerdiği aşı takvimine uygun olarak aşıları olmak virüsün tehlikeli etkilerini ve yayılımını azaltabilir.

Yeni koronavirüs varyantı Eris Türkiye'de görüldü mü? Koronavirüsün yeni varyantının belirtileri nelerdir?

Maske Takmak: Maske, hem sizin hem de çevrenizdeki insanların enfeksiyondan korunmasına yardımcı olabilir. Yoğun insan içeren yerlerde veya sosyal mesafe koruyamayacağınız durumlarda maske takmak önem arz etmektedir.

Eris varyantı nedir? Eris varyantı belirtileri neler? Yeni Covid varyantı Eris öldürücü mü? - Sağlık Haberleri

Sosyal Mesafe: İnsanlar arasındaki teması sınırlamak için sosyal mesafe kurallarına uymak bulaş rislini azaltır. Bu nedenler kalabalık ortamlardan kaçınmak ve mümkün olabiliyorsa kişisel teması minimize etmek de korunma yolları arasında yer alabilir.

El Hijyeni: Ellerinizi sık sık sabun ve su ile yıkayarak veya alkol bazlı el dezenfektanları kullanarak enfeksiyondan korunmaya çalışabilirsiniz, yine ellerle yüzün temasını azaltmak da genel olarak önem arz edebilir.

Kamu Sağlığı İlkelerine Uymak: Yerel sağlık otoritelerinin ve bilim insanlarının önerilerine uymak, enfeksiyonun yayılmasını kontrol etmeye yardımcı olabilir. Bu önerilere uygun olarak hareket etmek toplum sağlığını korumada önemli bir rol üstlenir.

Covid-19'un yeni varyantı Eris, yükseliyor! 51 ülkeye yayıldı... İşte en çok görülen belirtileri! - Dünya Haberleri

Hasta İnsanlarla Temastan Kaçınmak: COVID-19 semptomları gösteren kişilerle teması sınırlamak ve COVİD-19 semptomları gösteren kişilerin de kendisini izole etmesi önemlidir.
Eris virüsünün yayılma hızı ve etkisi bölgeden bölgeye farklılık gösterebilir, bu nedenle yerel sağlık otoritelerinin güncel önerilerine dikkat etmek önemlidir.

SON DAKİKA HABERİ: Eris varyantı Türkiye'de görüldü - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Eris varyantı, öksürme, hapşırma, konuşma veya nefes alma sırasında enfekte bir kişi tarafından havada bulunan küçük damlacıklar aracılığıyla yayılır ve sağlıklı bir kişi tarafından solunum yoluyla alınabilir. Ayrıca, enfekte yüzeylere dokunduktan sonra ellerinizi ağza, buruna veya göze temas etmek virüsün bulaşmasına yol açabilir. Bu nedenle, sosyal mesafe kurmak, maske takmak, el hijyeni sağlamak ve sağlık otoritelerinin önerilerini takip etmek enfeksiyon riskini azaltmak için önemlidir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.