'Hiçbir MHP’li eyleme katılmadı'

'Hiçbir MHP’li eyleme katılmadı'
'Hiçbir MHP’li eyleme katılmadı'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 25. Geleneksel Erdemli Türkmen Şenlikleri ile belediyenin bazı hizmet binalarının açılış tören

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 25. Geleneksel Erdemli Türkmen Şenlikleri ile belediyenin bazı hizmet binalarının açılış törenlerine katılmak için Mersin’in Erdemli İlçesi’ne geldi. Bahçeli, Erdemli Talat Göktepe Çamlığı’ndaki şölende yaptığı konuşmada, Taksim Gezi Parkı’ndaki olaylar nedeniyle kimsenin polisi suçlayarak işin içinden sıyrılamayacağını, suçun polise emir ve talimat veren siyasi irade olduğunu söyledi. Bahçeli, geldiği ilçede ilk önce Erdemli Belediyesi’ni ziyaret etti. Burada Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’dan belediye hizmetleri hakkında bilgi aldı. Bahçeli, belediye ziyaretinin ardından konuşma yapacağı Erdemli Talat Göktepe Çamlığı’na geçti. Bahçeli’nin burada yaptığı konuşmada;  “Ilımlı bir ortama zemin hazırlanmalı. Halkla devleti karşı karşıya getirmek isteyen durumlara mahal verilmemelidir. Dün barış çözüm projelerinin mimari olarak lanse edilen, müzakere sürecinin ayaklı postası olan bazı vekillerin eylemlerde başarolü oynaması düşündürücüdür. Barış sağlamak isteyenler demek burada da başı çekmek istemektedirler. Olaylar arttıkça sonunda mahkeme 15 ay sonra kararını neden şimdi açıklamıştır. Bu kararı başında vermiş olsaydı, Türkiye böyle bir kargaşanın içine girmezdi.

 


Bir dizi açılış

 


Bazıların MHP’yi de olaylara çekmeye çalışarak iftiralar atmıştır. Hiçbir arkadaşımız eyleme katılmamıştır. MHP’nin hiçbir ferdi bu eylemlerin içinde olmadı. MHP, Türk milletinin güvenliği açısından hassasiyetini sürdürür. Bundan sonra bu tür olaylardan faydalanarak kardeş kavgasına sürüklenmeyiz. Polis çok şiddetli davranmıştır, ama polisi kimse suçlamasın. Polis emri yerine getirmiştir, söyleneni yapmıştır. Vali, İçişleri Bakanlığı açıklama yapmalı” dedi. Bahçeli, konuşmasının sonrasında yeni belediye hizmet binası, yeni taş kırma-eleme tesisi başta olmak üzere bir dizi açılışı gerçekleştirdi.