Goldman, zarar etti Türkiye’den çıkıyor

Goldman, zarar etti Türkiye’den çıkıyor
Goldman, zarar etti Türkiye’den çıkıyor

Cogentrix Energy, 2008’deki ekonomik krizden birkaç ay önce Türk şirketi Taş Yapı ile enerji işbirliğine gitti. Yarı yarıy

Cogentrix Energy, 2008’deki ekonomik krizden birkaç ay önce Türk şirketi Taş Yapı ile enerji işbirliğine gitti. Yarı yarıya ortaklığa dayalı anlaşma sonrası enerji sektöründe 6 milyar Euro’luk yatırım için 5 yıllık dönemde anlaşıldı. Taş Yapı Enerji Grubu, fikir değiştirdi, 2 yıl kadar sonra, yüzde 50’lik payını Amerikalı ortağına satarak ortaklıktan çekildi.
Goldman Sachs’ın enerji şirketi Cogentrix Energy, elindeki Hidro- elektrik Santralı ve Rüzgâr santralı projeleri için lisans ve yatırım faaliyetine başladı. Amasya’daki 2 HES projesinden beklediği geliri bulamayan şirket, proje ve lisansları devretmek için şirket aramaya başladı. Dev holdinglerin de bulunduğu çok sayıda şirket ile buluşuldu.

 


Bereket Enerji

 


Bereket Enerji ile görüşmelerinin ardından 10 gün önce anlaşma sağlayan ABD’li Cogentrix Energy, Hidro Elektrik Santrali projelerini bu şirkete devretti. Amasya’daki Midilli ve Yavuz HES çalışır vaziyette. Tokat’taki Akıncı, Erzincan’daki Armağan ve Umut HES santrali projelerinin lisansları Bereket Enerji’nin oldu.
Bereket Enerji Başkan Yardımcısı Ali Yağlı, devir işlemini doğruladı.