Erken öttüğü için dava edilen horoz kahrından öldü

Erken öttüğü için dava edilen horoz kahrından öldü
Fransa’da semt sakinlerinin sabah çok erken saatlerde öttüğü gerekçesiyle dava ettiği Maurice adlı horoz 6 yaşında hayatını kaybetti.

Birkaç yıl önce Oléron'da 'gürültü kirliliği' gerekçesiyle komşuları tarafından mahkemeye verilen Fransa'nın en ünlü horozu Maurice, 6 yaşında hayatını kaybetti. BBC'de yer alan habere göre Maurice'in sahibi Corinne Fesseau, horozun mayıs ayında öldüğünü ancak haberi vermek için karantina günlerinin bitmesini beklediğini ifade etti.

5eef3a8bae298b8b64446207.jpg

France Bleu radyosuna konuşan Fesseau, "Karantinayla birlikte kendime, insanların zaten yeteri kadar endişelenecek şeyi olduğunu söyledim" dedi.

Fesseau, "Yeni bir horoz aldık ve ona Maurice adını verdik, o da şarkı söylüyor. Ama o asla bizim Maurice'imiz olmayacak" ifadelerini kullandı.

5eef3ac9ae298b8b63406953.jpg

2017 YILINDA HAREKETE GEÇİLMİŞTİ

Komşuları tarafından mahkemeye verilen Maurice'in davası geçen yıl görülmüş, mahkeme davayı reddederek horozun sabahları tüm semte yeni bir günün başladığını duyurmasına izin vermişti. Bölgede yaşayan yaşlı sakinler, Maurice'in gürültüsüne son vermek için 2017 yılının ilkbaharında harekete geçmişti.

5eef3a9466a97c8f873f9fbb.jpg

DAVADAN BERAAT ETMİŞTİ

Oleron’da görülen davada davacıların avukatı, kasabanın nüfusunun 7 bini geçtiğini belirterek, bölgenin kırsal olarak görülemeyeceğini savunmuş. Müvekkillerinin zengin kentliler olmadığını belirten avukat ayrıca davanın kamuoyunda "şehirliler köylülere karşı" şeklinde sunulmasını da eleştirmişti. Ancak mahkeme 5 Eylül'de verdiği kararda Maurice'in ötmeye devam edeceğine hükmetmişti.