Ermeni palavralarını soykırım olarak tanımaya hazırlanan Joe Biden’e Cem Gürdeniz’den tarih dersi

Ermeni palavralarını soykırım olarak tanımaya hazırlanan Joe Biden’e Cem Gürdeniz’den tarih dersi
Emekli amiral Cem Gürdeniz, 1915 olaylarına ilişkin yapacağı açıklamada “soykırım” ifadesini kullanması beklenen ABD Başkanı Joe Biden’e Twitter’dan tarih dersi verdi. Gürdeniz, paylaşımında Ermenistan’ın ilk Başbakanı Ohannes Kacaznuni’n raporlara yansıyan tehcir itirafına yer verdi.

Mavi Vatan’ın isim babası Cem Gürdeniz, Twitter hesabından Ermenilerin soykırım yalanına Ermenistan’ın ilk Başbakanı Ohannes Kacaznuni’n sözleriyle yanıt verdi.

ABD Başkanı Joe Biden 1915 tehcirine ilişkin açıklamalarında “Soykırım” ifadelerini kullanacağı beklentisi üzerine Biden’e de seslenen Gürdeniz, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda 1923 yılında yayınlanan “Taşnaksutyun’un Artık Yapacağı Bir Şey Yok” Raporuna yansıyan Kacaznuni’n itiraflarına yer verdi.

İşte Cem Gürdeniz’in o mesajları:

"ABD’nin sözde Soykırım iftirası bölgesel barış ve istikrara yıkıcı tesir yaratmıştır. Büyük sorumsuzluktur. Hukuki ve tarihi gerçekler göz ardı edilerek tamamen siyasal ve kişisel ihtiraslarla alınmış kör ve intikamcı bir karardır.

Başkan Joe Biden’a Okuma Tavsiyesidir. Ermenistan’ın ilk Başbakanı Ohannes Kacaznuni’nin 1923 yılında yayınlanan “Taşnaksutyun’un Artık Yapacağı Bir Şey Yok” Raporundan:

Biz, kayıtsız şartsız Rusya’ya yönelmiş durumdaydık. Herhangi bir gerekçe yokken, zafer havasına kapılmıştık. Sadakatimiz, çalışmalarımız ve yardımlarımız karşılığında, çar hükümetinin Ermenistan’ın bağımsızlığını bize armağan edeceğinden emindik.

1915 yaz ve sonbahar döneminde Türkiye Ermenileri zorunlu bir tehcire tabi tutuldu. Türkler ne yaptıklarını biliyorlardı ve bugün pişmanlık duymalarını gerektirecek bir husus bulunmamaktadır… Askerî operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık.

Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin millî mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. Türklere karşı ayaklandık ve savaştık. Sevr Antlaşması gözümüzü kör etmişti.

İsyanımızın temelinde İtilaf devletlerinin bize vadettiği büyük Ermenistan hayali vardı. Ama biz hiçbir zaman devlet olamadık. Türkiye Ermenistan’ı diye bir devletin hayalden öte olmadığı gerçeğini göremedik.

Sanki uzak görüşlü olmamamız bir kahramanlıktı çünkü isteyen herkes, Fransızlar, İngilizler, Amerikalılar, Gürcüler, Bolşevikler tek kelimeyle bütün dünya bizi kolayca aldattı, atlattı ve ihanet etti, oysa bizler safça bu savaşın Ermeniler için yapıldığına inandırılmıştık.

Artık hepimiz, Türkler’in düşmanı olan itilaf devletlerinin kampındaydık. Türkiye’den “denizden denize Ermenistan” talep etmekteydik…Nihayet şu da var ki, var olduğumuz sürece aralıksız olarak Türkler’le savaştık, öldük ve öldürdük. Artık, Türkler’e ne gibi bir güven telkin edebiliriz ki?"

 

İlgili Haberler