Erol Evgin'in 50. Sanat Yılı Konserleri'ne görkemli final!

Erol Evgin'in 50. Sanat Yılı Konserleri'ne görkemli final!
Erol Evgin 50. Sanat Yılı konserleri kapsamında Türkiye turnesine Ankara'da görkemli bir konserle son verdi. Sanatçı, unutulmaz şarkılarının yanı sıra türküler, tangolar, marşlar söyledi; fıkralar, anıları ve yaşamından hikayelerini izleyenlerle paylaştı.

Türk pop müziğinin duayen sanatçısı Erol Evgin, "50. Sanat Yılı Konserleri" Türkiye turnesinin Ankara'daki finalinde, unutulmaz bir müzik şöleni sundu. Evgin, 50'nci sanat yılı kapsamında düzenlediği konserlerin finalini 3 bin 500 kişilik Congresium'da gerçekleştirdi.

Erol Evgin, konser öncesi 50 yıllık sanat hayatını ve bu kapsamdaki konserlerine ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Müzik serüveninin 1969'da "Sen" ve "Eski Günler" şarkılarını seslendirdiği 45'lik plakla başladığını anımsatan Evgin, 7-8 yıllık arayış dönemi içinde 9 farklı 45'lik plak yaptığını anlattı. 1976'da "İşte Öyle Bir Şey" ve "Sevdan Olmasa" şarkılarıyla Çiğdem Talu ve Melih Kibar ile plak çıkardıklarını, söz konusu ikiliyle 8 yıl birlikte çalıştıklarını ifade eden Evgin, bu eserlerin Türk pop müziğinin zirve şarkıları olduğunu söyledi. 

"Başarıyı sürdürmek, yaptıklarınız kadar yapmadıklarınızla da oluyor"

Sanat hayatı boyunca, müzik dışında diğer sanatlarla da sevenlerinin karşısına çıktığını vurgulayan Evgin, şöyle devam etti:

"Sahne müzikalleri yaptım, Hisseli Harikalar Kumpanyası ve Şen Sazın Bülbülleri. Üç tane sinema filmi çektim. Arabeskin egemen olduğu yıllarda, biraz kenara çekildim. Mimarlık yaptım, eşim de mimar. 20 yıl mimarlık yaptık. O arada uzun soluklu televizyon şovları yaptım. 2005'te Melih Kibar aramızdan ayrılınca ben klasikleşmiş şarkılarımızı koleksiyon albümler olarak çıkardım. Ondan sonra da sahne çalışmalarına tekrar başladım ve bugüne geldik. Müzik hayatım, sanat serüvenim başlayalı 50 yıl olmuş. Rüzgar gibi geçti filmi var ya. Hakikaten öyle benim için. Bir yere çıkmak, merdivenleri çıkmak, zirvede olmak, tabii ki çok zor ama orada kalabilmek ve bunu sürdürebilmek çok önemli. Başarıyı sürdürmek yaptıklarınız kadar yapmadıklarınızla da oluyor. Birtakım size uymayan şeyleri yapmıyorsunuz, ince eleyip sık dokuyorsunuz. 'Bu projede ben yer almasam' diyorsunuz, 'bana yakışır, bana yakışmaz' diyorsunuz. O sayede sizi seven insanlarda hayal kırıklığı yaratmadığınız sürece sürdürebiliyorsunuz başarıyı. Ben de bunu yapmaya çalıştım kendimce."