Erzurum'un evinde yüzü güldü 2-1!

Erzurum'un evinde yüzü güldü 2-1!
BB Erzurumspor, Göztepe'yi mağlup ederek bu sezon ikinci kez bir maçtan üç puanla ayrıldı.

Süper Lig'in 12. haftasında BB Erzurumspor, Göztepe'yi konuk etti. Ev sahibi ekip maçtan 2-1'lik zaferle ayrılarak bu sezonki ikinci galibiyetini elde etti. Goller İbrahim Akdağ, Taylan Antalyalı ve Yasin Öztekin'den geldi.

Kâzım Karabekir Stadyumu'nda oynanan müsabakada Göztepe topa daha çok sahip olmasına rağmen golleri bulan taraf Erzurumspor'du.

28. dakikada Erzurumspor'un rakip yarı alanın ortalarından paslaşarak kullandığı serbest vuruş sonrası İbrahim Akdağ uzaklardan çok sert vurarak topu ağlara yolladı ve takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

İlk yarının bitiş düdüğü çaldıktan sonra bir VAR vakası yaşandı. Bitime 10 saniye kala Göztepeli Berkan, Erzurum ceza sahası içinde yerde kaldı. Göztepeliler penaltı bekledi fakat oyun devam etti. İlk yarının bitiş düdüğüyle birlikte herkes soyunma odasına giderken hakem pozisyonun VAR incelemesine tabi tutulduğunu belirterek oyuncuları bekletti. VAR incelemesinden sonuç çıkmayınca ilk yarı 1-0 tamamlanmış oldu.

Videoyu Oynat

Göztepe ikinci yarıda daha baskın görünse de net fırsatlar yaratmakta zorlandı. Ev sahibi ekip ikinci golü bulduktan sonra kapanarak skor üstünlüğünü korumaya çalıştı.

54. dakikada ceza sahası sağ çaprazında topu alan Emrah Başsan çalımlarla önünü boşalttı ve kale alanı içine doğru ortasını yaptı, çizgi önünde boş kalan Taylan Antalyalı tek dokunuşla golü yaparak skoru 2-0'a getirdi.

Yasin Öztekin'in duraklama dakikalarında attığı gol Göztepe için teselliden öte anlam taşımadı ve karşılaşma BB Erzurumspor'un 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Bu sonucun ardından ligdeki ikinci galibiyetini alan Erzurum, puanını 11'e yükseltti. Göztepe ise 18 puanda kaldı.