Esad Türkiye'ye karşı PYD/PKK ile anlaştı

Esad Türkiye'ye karşı PYD/PKK ile anlaştı
Reuters haber ajansı, Zeytin Dalı Harekatı'na karşı, terör örgütü PYD/PKK'nın Esad ile anlaştığını iddia etti.

Reuters, terör örgütü PYD/PKK'nın Türkiye'nin sınırı terör gruplarından temizlemek için Zeytin Dalı Operasyonu başlatmasının ardından ilk olarak Esad yönetiminden Afrin'i savunmasını istediğini ancak rejimin buna yanaşmadığını yazdı. 

Buna karşın, Esad rejiminin terör örgütünün elinde bulundurduğu diğer alanlarla Afrin arasında bağlantı kurmasına ve sevkiyat yapmasına izin vererek dolaylı olarak örgüte yardım ettiği ifade edildi. 

İKİ TARAF DA MUTABAKATA VARDI

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD/PKK’nın öncülüğündeki SDG’den Kino Gabriel, “Afrin’e destek yollamanın farklı yolları olsa da, en temel yol rejimin kontrol ettiği yerden geçiyor. İki taraf da Afrin’e destek yollama konusunda mutabakata vardı” dedi.

Esad rejiminin önemli komutanlarından biri de, isim vermeme şartıyla yine Reuters’a konuşarak, teröristlere yardım ettiklerini doğruladı.

Terör örgütü PYD’nin kendileriyle ittifaktan başka bir seçeneği olmadığını ifade eden yetkili, teröristlerin kendi toprakları üzerinden Afrin’e geçişine ses çıkarmadıklarını da belirtti.

Reuters Esad'ın terör örgütüne yardımının ABD için zor bir durum yarattığını yazdı. Terör örgütüyle bölgede işbirliği yapan ABD'nin Esad'ın dolaylı yardımı nedeniyle rejimle temasa geçmek ve anlaşmalar yapmak durumunda kaldığı ifade edildi.