Esenyurt'ta da yoldan garip mavi sular fışkırdı

Esenyurt'ta da yoldan garip mavi sular fışkırdı
Esenyurt’ta ikinci kez mavi su alarmı verildi. Fabrikalardan kanalizasyonlara bırakılan kimyasal atıklar rögarlardan taştı. Mavi su sokak ve caddelere bulandı. Çevre sakinleri durumdan tedirgin. Öte yandan bölgedeki fabrikaların bıraktığı kimyasal atıklar nedeniyle Marmara'ya akan Haramidere'de sık sık farklı renklere bürünmesiyle gündeme geliyor.

Bana bir masal anlat baba içinde İstanbul olsun. Marmara temizlenecekmiş

Esenyurt''ta rögarlardan mavi su fışkırdı. Yoldan geçenler kimyasal atık nedeniyle tedirgin olduklarını ifade etti. Esenyurt''ta fabrikalardan kanalizasyona bırakılan atıklar yine rögarlardan taştı. Esenyurt 19 Mayıs Bulvarı atık nedeniyle maviye büründü.

DHA’nın haberine göre, dakikalarca akan su, caddeyi baştan aşağı maviye boyadı. Çevre sakinleri durumdan oldukça tedirgin ve rahatsız olduklarını dile getirdi.

Esenyurt''ta taksi şoförlüğü yapan Ercan Yılmaz, " Çocukları resmen dışarı çıkarmaya korkuyoruz. Resmen su değil zehir akıyor. Deniz mavisi fabrika atıkları ve suları geliyor. Bunlar da içme sularına katılıyor. İster istemez her gün kazı, ekleme yapılıyor, bunlar da sulara katılıyor" dedi. Aynı mahallede oturan Mesut Tulgay ise, "Daha önceden oluyordu, sonrasında buraya tadilat yapıldı. Daha biteli 3-4 gün oldu, yapıldığı halde aynı şekilde mavi su akmaya başladı. Bu sefer daha şiddetli bir şekilde yapılan rögardan dışarıya çıkmaya başladı. Görmüş olabilirsiniz, su yoğun bir şekilde tüm yolu kapladı. Hastaneye aşırı derece yakın, insan sirkülasyonunun ve sitenin olduğu bir noktadayız" diye konuştu.

ERDOĞAN: HALİÇ''İ NASIL TEMİZLEDİYSEK İNŞALLAH MÜSİLAJ BELASINDAN KISA ZAMANDA MARMARA''MIZI, İSTANBUL''UMUZU TEMİZLEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısındaki konuşmasında Marmarayı etkisi altına alan müsiaj hakkında şunları söyledi:

"Müsilaj sorununa da bu anlayışla bakıyoruz. Haliç''i nasıl temizlediysek inşallah müsilaj belasından kısa zamanda Marmara''mızı, İstanbul''umuzu temizleyeceğiz. Meseleyi ilk andan itibaren takip ettik.  Alınan numuneler TÜBİTAK''ta incelemeye alındı. 700''ü aşan bilim insanı ile geniş katılımlı çalıştay Kocaeli''nde düzenlendi. Deniz temizliğine ilişkin genelge de Marmara''daki illerimize gönderildi. 15 bölgede temizlik çalışması başladı. Müsilaj meselesine kalıcı çözüm getirmek için strateji planımızı da inşallah 3 ay içinde tamamlıyoruz. Artıma tesisi inşaatımızı törenle durduran, metroların inşaatını toprakla kapatan, Küçükçekmece''nin derelerini bakterilere teslim eden her yerinden basiretsizlik akan bir zihniyetin emrine bu ülkeyi teslim edemeyiz. Partisine bakmaksızın işini yapmayan kurumların eksiğini yapmak bize düşüyorsa bunu yapmaktan da çekinmeyeceğiz."




İlgili Haberler