Eşini boğarak öldürmüştü. Müebbet hapse çaptırılınca hakimden şok istekte bulundu

Eşini boğarak öldürmüştü. Müebbet hapse çaptırılınca hakimden şok istekte bulundu
İstanbul Bahçelievler'deki evlerinde, 10 yıllık karısı Fatiha Mazouzi'yi yaşadığı tartışma sonunda boğarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Cezayirli Hıchem Rached, "eşini kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına mahkum edildi. Katil koca, hakimden, eşinin mezarını ziyaret etmek için izin istedi.

Hakimden şok bir istekte bulundu

 

İstanbul Bahçelievler'deki evlerinde, 10 yıllık karısı Fatiha Mazouzi'yi boğarak öldüren Cezayirli Hıchem Rached, Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.
NASIL ÖLDÜRDÜĞÜNÜ HATIRLAMADI
Duruşmada savunma yapan sanık Rached, Cezayir vatandaşı olduğunu, 22 Aralık 2019'daki olaydan bir yıl önce Türkiye'ye yerleştiklerini belirterek, yaşananları şöyle anlattı: "Olaydan önce aramızda tartışma oldu ve kavga ettik. O sırada ben aşırı derecede sinirlendim. Cinnet geçirme seviyesine kadar geldim. Bir anda bütün dünya karardı ve aklım gitti. Bilincimi kaybettim. Tartıştıktan sonra elimde mavi bir kemer vardı. Kendimi bileklerimi kesilmiş bir vaziyette gördüm. Onu bile nasıl yaptım hatırlamıyorum. Nasıl öldürdüğümü de bu nedenle hatırlıyorum. Boğmuş olabilir miyim, ben de hatırlamıyorum."

"NAMUS MESELESİ YÜZÜNDEN TARTIŞTIK"

 Rached, "O gün aramızda namus şeref meselesi sebebiyle tartışma oldu. Onun anısının temiz kalmasını istiyorum. O nedenle bir şey söylemek istemiyorum. Namus meselesi olduğu için onun kirlenmesini istemiyorum. Eşimi öldürdükten sonra intihar etmeye kalkmış olabilirim ancak başarısız olmuşum. Tasarlayarak öldürseydim polise teslim olmazdım başka bir ülkeye kaçardım. Bir anlık cinnet hali beni bu hale getirdi. Her karı koca gibi aramızda zaman zaman tartışma oluyordu" diye savunma yaptı.
MEZARINA GİTMEK İSTEDİ
Son sözü sorulan sanık Rached, "Ben ülkenizde böyle bir olayın yaşanmasından dolayı çok pişmanım. Hangi kararı verirseniz razıyım. Tüm içtenliğimle söylüyorum bilinçli yapmadım. Ben ölmeden önce eşimin mezarının nerede olduğunu öğrenmek ve onu ziyarete gitmek istiyorum" diye konuştu.2923169-24db9d1f025bf566a2d86e025598ca3a.jpgZİYARETE İZİN VERMEDİ
Mahkeme Başkanı Mehmet Faik Saban, sanığa "Tutuklu olduğun için böyle bir şey mümkün değil" diye cevap verdi. Mahkeme heyeti, sanık Hıchem Rached'i, "eşini kasten öldürme" suçu sabit olduğundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığa verilen cezayı geleceği üzerindeki etkisini dikkate alarak müebbet hapse indirdi. Olayda haksız tahrik koşullarının oluşmadığını belirten mahkeme, adli emanette bulunan maktule ait atlet, iç çamaşırı ve elbisenin karar kesinleştiğinde maktulün yasal mirasçılarına iade edilmek üzere Cezayir'in İstanbul Başkonsolosluğu'na teslimini kararlaştırdı.

2923169-0b58805803a5db19a0904e705859eeaa.jpgAA