Eski Bakan Faruk Çelik'in maaşı tartışma yarattı

Eski Bakan Faruk Çelik'in maaşı tartışma yarattı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik'in Ziraat Bankası yönetim kuruluna atanması kamuoyunda tartışma yaratırken, Çelik'in maaşının ne kadar olduğu öğrenildi.

AKP'li eski isimlerim Halkbank, Vakıf Bankası ve Ziraat Bankası'nda üst düzey görevlere atanmaları büyük tepki çekmişti. Söz konusu atamalar için kulislerde, Ahmet Davutoğlu'nun parti hazırlıklarına karşı hamle olarak yorumlanırken, eski bakanlardan Faruk Çelik'in Ziraat Bankası'ndan aylık 19 bin 750 TL maaş alacağı öne sürüldü.

Ziraat Bankası’na, eski Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Serruh Kaleli ve eski Yargıtay üyesi Mehmet Nihat Ömeroğlu yönetim kurulu üyeliğine atandı. Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, genel kurul kararıyla ‘kamu görevlisi olmayan’ bu isimlerin maaşlarının aylık net 19 bin 750 lira olması kararlaştırıldı.

faruk.jpg

FARUK ÇELİK KİMDİR?

17 Ocak 1956 tarihinde Artvin Yusufeli'nde doğdu. 

Babasının adı Yaşar, annesinin adı Hedise'dir.Bursa Yüksek İslam Enstitüsü’nü bitirdi. Kocaeli İşletme Enstitüsü’nde işletme eğitimi gördü.Refah Partisi’nde il başkanlığı, Fazilet Partisi’nde 
genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.21’inci dönem Bursa milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi;İçişleri ve Dilekçe Komisyonu üyeliklerinde bulundu. 

Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu üyesi oldu. 22’nci ve 23’üncü dönemlerde Bursa milletvekili; 24’üncü ve 26’ncı dönemlerde Şanlıurfa Milletvekili olarak Meclis’e girdi. 2002 – 2007 yılları arasında Grup Başkanvekilliği yaptı. 60, 61 ve 62’inci hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı görevlerini yürüttü. 64’üncü hükümette de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevine getirildi. 

Faruk Çelik, evli ve 4 çocuk babasıdır.