Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ifade verdi

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ifade verdi
6 AKP'li milletvekilinin hakkında suç duyurusunda bulunduğu Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ, Kartal Adliyesi'nde ifade verdi. Başbuğ, adliye çıkışı basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, bir televizyon programında 2009 yılında gerçekleşen 'Askerlerin Sivil Mahkemelerde yargılanmasının önünü açan düzenlemenin arkasında FETÖ var' sözleri nedeniyle ifade vermek üzere Kartal Adliyesi'ne geldi. 

69c9ee2c-7fce-4209-9574-90c616e18a21.jpg

Başbuğ hakkında 6 AKP milletvekili suç duyurusunda bulunmuştu. Başbuğ, 'Hakaret' suçu kapsamında ifade verdi. 

ekle.jpg

Başbuğ, adliye çıkışında gazetecilere kısa bir açıklamada bulundu. Başbuğ, "Aylar sonra ilk defa çıktık. Bu konuya ilginizden dolayı teşekkür ediyorum. Size yapacağımız açıklamayı yazılı olarak açıkladık" dedi. 

NE OLMUŞTU?

Genelkurmay Eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ Haber Global ekranlarında FETÖ'nün siyasi ayağına ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve "26 Haziran 2009'daki kanun teklifini getiren siyasiler araştırılsın" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, "Bu boru göstermeye benzemez, parlamentonun hukuku boru ile sindirilemez" diyerek AKP milletvekillerini suç duyurusunda bulunmaya davet etmişti.

İşte Başbuğ'un yazılı açıklamasının tam metni: 

ilker.jpgifadesinin-ardindan-ilker-basbugdan-ilk-aciklama-eger-o-gun-idam-cezasi-kalkmamis-olsaydi-bugun-hayatta-olmayabilirdim-5ee38b8d80659-001.webp