Apple eski iPhone’lar için güncelleme yayınladı!

Apple eski iPhone’lar için güncelleme yayınladı!
Apple, iOS 13 güncellemesini dahi alamayacak kadar eski olan iPhone cihazlar için yeni bir güncelleme aldı.

ShiftDelete.Net''ten Emre Özdoğan''ın haberine göre; iOS 15 çıkalı henüz birkaç gün olmuşken Apple, eski iPhone’ları unutmadı. iOS 13 güncellemesini bile alamayacak kadar eski olan iPhone ve iPad cihazlar için yeni bir güncelleme yayınlandı. Bu güncelleme, yıllar sonra eski iPhone’unuzun ayarlarına girmek için bir sebep olabilir.

iPhone 6 ve diğer iOS 12 cihazlara güvenlik yaması

Geçtiğimiz hafta iOS 15’in çıkmasıyla güvenlik konusunda gelişmeler, yeni iPhone’lara eklendi. Ancak hala iPhone 6 ve daha eski iPhone’ları kullanan bir kesim var. Apple bu azınlığı yok saymayarak yeni nesle getirdiği güvenlik güncellemelerinden bazılarını eski cihazlara gönderdi. iOS 12.5.5 sürüm numarasına sahip olan bu güncellemeyi şu iPhone ve iPad cihazlarda yapabilirsiniz:

iPhone 5S

iPhone 6

iPhone 6 Plus

iPod touch 6

iPad Air (birinci nesil)

iPad mini 2

iPad mini 3

Bu cihazların ortak yönü, iOS 12’den sonra güncellenmemiş olmaları. Dolayısıyla yeni yayımlanan sürümün numarası da iOS 12’ye yapılmış bir ekleme olduğunu belli ediyor. Bu listede olmayan cihazlar ise ne yazık ki yeni bir güncelleme almış değil.

iOS 12.5.5 güncellemesini yüklemeli misiniz?

Üreticiler eski cihazlarına güncelleme yayınladıkları zaman tüketicilerin aklında hep aynı şüphe oluşur. Güncellemeyi yapmanın cihazınızı yavaşlatma ihtimali, halihazırda kötü performans sergileyen cihazınızın çöp olmasına neden olabiliyor. Bu güncellemenin detayları bilinmese de Apple’ın açıkladığına göre içeriği tamamen güvenlik güncelleştirmesi ve bazı küçük optimizasyonlar. Zaten iOS 15 şu anda sahnedeyken iOS 12 gibi eski bir işletim sistemine yeni özellikler gelmesini beklemiyorduk.

Bu noktada Apple’a güvenip güvenmemek size kalmış, güvenlik güncelleştirmeleri cihazınızın performansını etkilemez. Aksine daha güvenli bir internet deneyimi yaşamanıza yardımcı olur. Yani görünürde bu güncellemenin cihazınıza kaybettireceği bir şey yok.