Eski Kerkük Valisi serbest bırakıldı

Eski Kerkük Valisi serbest bırakıldı
Türkmen kenti Kerkük'ün, peşmergenin sözde bağımsızlık referandumuna dahil edilmesine ön ayak olan ve geçtiğimiz ay Interpol tarafından Beyrut'ta yakalanarak tutuklanan Eski Kerkük Valisi Necmettin Kerim serbest bırakılarak Erbil'e döndü.

TOLGAHAN KARAOĞLU / YENİÇAĞ

Irak mahkemesi tarafından "kamu malına zarar verme" suçlamasıyla arandığı sırada Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Refik Hariri Havalimanı'nda yakalanarak gözaltına alınan Eski Kerkük Valisi Necmettin Kerim serbest bırakılarak Kerkük'e döndü.

Türkmen kenti Kerkük'ün peşmergenin sözde bağımsızlık referandumuna dahil edilmesine ön ayak olan Kerkük Valisi Necmettin Kerim’in serbest bırakılmasına Irak Türkmen Cephesi başkanı Erşat Salihi sert tepki gösterdi.

Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Salihi, şu ifadeleri kullandı:

1- İki haftadan beridir İnterpol tarafından tutuklu bulunan, Kerkük’e PKK’lı teröristleri getiren eski Kerkük valisi Necmettin Kerim bugün itibari ile serbest bırakılıp tekrar Erbil’e dönmüştür. Bu durum Irak adaleti için çok ayıp bir meseledir.

2- Buradan da Türk basınına ve Türk kamuoyununa söyleyeceğimiz şunlardır. “Bugün sayın Ekrem İmamoğlu ile sayın Binali Yıldırım’ın ortak canlı yayın programları bulunmaktadır. Her iki adaya ve her iki kesime de belirtilmesi gereken şunlardır

3- Irak Türkmenleri’nin güvenliği, Türkiye Cumhuriyeti’nin en önde gelen sorumluluklarındandır. Her iki kesim de, Necmettin Kerim’e karşı bir tavır sergilemelidir.

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet bakidir, seçimlerden de önemli olan bir mesele vardır o da Irak Türkleri’nin meselesidir...

ersat-salihi-001.jpg

necmettin-kerim.jpg

(Necmettin Kerim)

İlgili Haberler