Eski milletvekili CHP'nin Cumhurbaşkanı adayını açıkladı

Eski milletvekili CHP'nin Cumhurbaşkanı adayını açıkladı
23. Dönem Milletvekili Ufuk Uras TV5’te yayınlanan Hasan Basri Akdemir ve Mustafa Deniz’in sunduğu 4.Güç programına konuk oldu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kürt Meselesi” çıkışını, ittifakları ve 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimini değerlendiren Uras, “Muhtemelen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olacak” açıklamasında bulundu.

Ufuk Uras’ın açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle;

“Muharrem İnce gibi yaparsanız bir yere varamazsınız”

Ufuk Uras Türkiye’deki seçim çalışmalarını yorumladı, “Aslında her seçim çalışması bir önceki seçimin ertesi günü başlar. Yani seçimlere 3 gün kala bu çalışmayı yapıyorsanız, sandık güvenliğinizi almadıysanız işte Muharrem İnce gibi ‘meğer 13 bin sandıkta görevlimiz yokmuş’ seçim öncesi değil seçim sonrası saptamalar yaparsanız bir yere varamazsınız.

Uras, vatandaşın gündemi ile siyasetin gündeminin birbirine bağlı olarak değerlendirdi.

“Sosyal meseleler ve siyasi meseleler iç içedir. Zamana zaman Türkiye’de bu yanlış yapılıyor. Yurttaşın meselesi yoksulluk, işsizlikken bunlar konuşulur mu? Aslında bunlar da bu sorunu çözmek için konuşuluyor. O yüzden bunlar birbiriyle tokuşturulacak alanlar değil.”

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olacak”

Ufuk Uras ülkedeki sorunların yan yana gelerek çözüme kavuşabileceğini söylerken, Millet İttifika’nın adayının Kılıçdaroğlu olabileceğini de ekledi. “Hem pandemi sonrası faturanın ödenmemesi için, cennet vadedenlerin yarattığı işsizler cennetine karşı kamusal hizmetleri ön plana çıkarmak için ve tabii ki adalet talepleri için bence herkesin yan yana gelmesi önemli ve gördüğüm kadarıyla Millet İttifakın’da muhtemelen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olacak. Esnek bir beraberlik sağlanacak. Genel olarak durum böyle.”

“AK Parti yöneticilerinin CHP’deki bu değişim ve dönüşümün hakkını vermemelerinin siyaseten büyük bir yanlış olduğunu düşünüyorum”

Hasan Basri Akdemir’in Kılıçdaroğlu’nun tutumuna yönelik sorusuna, “2009 döneminde CHP herkesle kavga eden siyaseti yerine kuşatıcı bir siyaset izliyor. Bu yerel seçimi taçlandırdı. AK Parti yöneticilerinin CHP’deki bu değişim ve dönüşümün hakkını vermemelerinin siyaseten büyük bir yanlış olduğunu düşünüyorum. Gerek Mütedeyyin-Seküler buluşmasını, gerek Kürt meselesindeki esnek tutum CHP’nin geleneksel siyasetinden, geleneğinden gelgitler olsa bile önemli bir kopuşuna işaret ediyor. Bu Türkiye siyaseti açısından da son derece kıymetli bunun iyi değerlendirmesi gerek” dedi.

“Son yerel seçimlerde bir oyumu CHP’ye bir oyumu Saadet Partisi’ne verdim”

“Taktik nedenlerle AK Parti bunu görmemezlikten geliyor. Çünkü Türkiye’deki siyasi aks bugün parti devleti bütünleşmesi karşısında demokratikleşmeden yana olanları hayatın doğal akışı yan yana getiriyor. Bu son derece önemli bizim bütün hayatımız CHP’nin bu İttihat Terakki geleneği çizgisini eleştirmekle geçti. Ama son dönemde bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile beraber izlediği bu esnek tutum bizi de etkiledi. Ben hayatımda CHP’ye oy vermiş bir kişi değilim dolayısıyla son yerel seçimlerde bir oyumu CHP’ye bir oyumu Saadet Partisi’ne verdim. Protesto olarak verdim. Biz bile gidip CHP’ye oy verdiysek burada politikaların değiştiğine bir işareti olarak değerlendirebilir bu.

İlgili Haberler