Esnaf Odası Başkanı cevapladı: Düğün salonları ne zaman açılacak?

Esnaf Odası Başkanı cevapladı: Düğün salonları ne zaman açılacak?
Korona virüs salgınıyla beraber kapalı mekanlar kapatılmış ve normalleşme takvimiyle beraber kapalı mekanların aşama aşama açılacağı açıklanmıştı. Düğün sezonunun yaklaşmasıyla beraber ise rezervasyon yaptıran vatandaşlar, düğün salonları ne zaman açılacak? sorununun cevabını merak ediyor.

Normalleşme takvimiyle beraber kapalı mekanların aşama aşama açılacağı açıklanırken düğünleri için rezervasyon yaptıran ve rezervasyonları iptal edilen vatandaşlar düğün salonları ne zaman açılacak? sorununun cevabını merak ediyor. Peki düğün salonları ne zaman açılacak. Detayları haberimizde…

DÜĞÜN SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Korona virüsü salgını önlemleri hafiflemeye başlarken düğün salonlarının ne zaman açılacağı konusunda bir açıklama bulunmuyor. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Esnaf Odası (İSTDO) Başkanı Adem Sönmez, sosyal mesafe nedeniyle kitlesel etkinliklerin iptal edilmesini ve sektörün sorunlarını değerlendirdi.

"HAZİRAN AYI VE SONLARINA ERTELEME YAPILIYOR"

Sönmez, “Odamıza bağlı 1,175 işletme var. Aralık, ocak, şubat aylarını da boş geçiren işletmelerimiz tam sezon başlayacak iken kapatılmasıyla hem maddi hem manevi olarak bir çöküntü yaşadı. 19 Mart tarihinden beri kapalı olan işletmelerimizde yaz aylarına yeni müşteri rezervasyonu yüzde 90 düşmüş durumda. Şu an iş yerleri sadece randevulu olarak mart-nisan aylarındaki düğünler haziran ayı ve sonrasına erteleme işlemlerini yapıyor” diye konuştu.