Esnaftan, AKP heyetine sert tepki

Esnaftan, AKP heyetine sert tepki
Rize'de esnaf ziyaretinde bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı ve Spor Bakanı Bak, girdikleri bir dükkanda esnafın tepkisiyle karşılaştı. "Nasıl iyi olalım" diyerek tepkisini dile getiren esnafın dükkanına zabıtalar müdahale etmek istedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize'nin Fındıklı İlçesi'nde esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Bu kapsamda Şükrü Aksoy’a ait dondurmacı dükkanını da ziyaret eden heyet, esnafın tepkisiyle karşılaştı. Yazıcının "Nasılsınız" sorusuna, "İyi değiliz nasıl iyi olalım" diyerek cevap veren Aksoy'a, AKP’li Belediye Başkanı Adnan Özbalaban "Terbiyesizlik yapma" sözleriyle karşılık verdi.

Heyetin dükkandan ayrılmasından kısa bir süre sonra dükkana gelen zabıta ekiplerinin, masa ve sandalyelerle dükkandaki afişlerin kaldırılmasını istedi. Duruma tepki gösteren çevre esnaf ise Aksoy'un dükkanında gece yarısına kadar nöbet tutarak dayanışma gösterdi.

Cumhuriyet'in haberine göre, "Ben burada mağdur değilim. İtiraz ettim, hakkımı savundum" diyen esnaf Şükrü Aksoy'un açıklamaları şöyle:

"AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, belediye başkanı, adaylar seçim gezisi yaparken eşimle birlikte çalıştığımız dondurma dükkanıma da geldiler. Üstten bakışları vardı.

 Elimde su bardağı su içiyordum. Hayati Yazıcı ‘nasılsınız’ diye sordu. Ben de ‘iyi değiliz’ dedim. Bir sessizlik oldu. ‘İyi olmamızı mı bekliyordunuz?’ deyince ikinci bir sessizlik ve soğuk bir hava oldu. Buranın belediye başkanı bana 5-6 metreden ‘terbiyesizlik yapma’ diye seslendi. Ben de ‘sen ne hakla bana terbiyesiz dersin, asıl terbiyesiz sensin’ dedim. Onlar ayrıldılar gittiler. 15 dakika geçti, zabıta görevlileri eşime masa ve sandalyelerin kaldırılmasını söylemiş. 15 dakika sonra zabıta amiri yan tarafta dükkanı olan kayınbiraderime masa ve sandalyelerin kaldırılacağını ve afişlere ceza kesileceğini söylemiş.

Buna bir tepki oluştu, dayanışma oluştu. Gece 12.00’ye kadar insanlar burada oturdu. esnaf ve Sanatkarlar Odası belediye ile görüştü. Belediye başkanını, başkanlık döneminden beri tanıyorum. Mazlumken iktidarlaştı diyebiliriz. Ben burada mağdur değilim. İtiraz ettim, hakkımı savundum. İktidar karşısında eğilim bükülmedim Bu itiraz kültürüne gereksinim var. Fındıklı Rize’de ‘hayır’ın çıktığı tek yer, HES yapılamayan tek yer. Burada böyle bir dayanışma vardır."

İlgili Haberler