Etnospor’a AKP’li belediyeden binlerce lira!

Etnospor’a AKP’li belediyeden binlerce lira!
Sayıştay denetçileri, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde Zekai Kafaoğlu döneminde yapılan ihalelerde usulsüzlükler tespit etti.

Bilal Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı Etnospor’un festivalinde dağıtmak için mevzuata aykırı höşmerim, keşkek ve tost alımı yapıldı. Kiralanan 15 bin sandalye ile bin 500 masa, alana bile götürülmedi. 15 bin öğretmen için alınan tebrik kartları 342 kişiye gitti, jeneratörler ve lambalar bulunamadı.

Birgün gazetesinden Nurcan Gökdemir’in haberine göre, Eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan istediği için boşalttığı koltuğa oturan Zekai Kafaoğlu döneminde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan ihalelerdeki usulsüzlükler Sayıştay’ın denetiminde ortaya çıktı.

Makam odası ile aracına zırh kaplattığı haberleri kamuoyuna yansıyan Kafaoğlu’nun görev yaptığı döneme ilişkin denetimlerde çok sayıda tespitte bulunuldu.

AT BİNENİN KILIÇ KUŞANANIN

Sayıştay raporuna göre Kafaoğlu, Bilal Erdoğan’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Dünya Etnospor Konfederasyonu’nun 9-13 Mayıs tarihleri arasında “At binenin kılıç kuşananın” sloganıyla İstanbul Yenikapı’da düzenlediği festivalde dağıtmak üzere yöresel yiyecekler satın aldı.