‘EVET’ bildirisi almayan yaşlı adama darp

‘EVET’ bildirisi almayan yaşlı adama darp
Adana’da “Evet” bildirisi dağıtan AKP’li bir grup gençin, bildirilerini almak istemeyen 65 yaşındaki çiftçi Bekir Polat’ı feci biçimde dövdüğü iddia edildi.

Sözcü'den Mehmet Serbes'in haberine göre, Adana'nın merkez Yüreğir İlçesine bağlı Yunusoğlu mahallesinde  oturan ve sandıkta CHP adına görevlendirilen Bekir Polat, akşam saat 20.00 sıralarında hasta ziyareti için Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti. Hasta yakınını sormak için acil servisin önüne gelen Bekir Polat'a, bir grup AKP'li genç, “Evet” propagandası içerikli bildiriden vermek istedi. Ancak Bekir Polat bu bildirileri almak istemedi. Polat, bildirileri alması konusunda ısrarcı olan gençlere “Gençler ben CHP'liyim, ben ‘Hayır' diyeceğim. Bu yüzden bildirinizi almak istemiyorum” dedi. Bunun üzerine öfkeye kapılan ve 3 kişi oldukları bildirilen gençler Polat'ı darp etmeye başladı. Kanlar içinde kalan Polat'ı yere yığan 20-25 yaşlarındaki saldırganlar uzaklaşırken, hastaneye kaldırılan Polat'ın yarılan başına 10 dikiş atıldı. 6 çocuk babası Bekir Polat, “Ben sadece bildirileri almak istemediğimi söyledim. Israr edince ‘Kardeşim ben zaten CHP'liyim Hayır oyu kullanacağım. Bana bildiri vermeyin' dedim. Bunu dememle birlikte üzerime çullandılar ve bu hale getirdiler” dedi.

"DEDELERİ YAŞINDA"

Olay üzerine CHP Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birçok yönetici Bekir Polat'ı ziyarete gitti. CHP Yüreğir İlçe Başkanı İsmet Yüksel, 65 yaşındaki bir kişiye torunları yaşındaki gençlerin saldırmasının kabul edilemeyeceğini belirterek, “Bunu yapanlar insan olamaz. İşin bir başka üzücü boyutu da arkadaşımıza saldırı yapılırken Hastane polisi ve özel güvenlik görevlileri hiç müdahalede bulunmamışlar. Saldırganların ellerini kollarını sallayarak kaçmasına izin vermişler. Arkadaşımız güvenlik kameralarından saldırganları teşhis edebileceklerini söylüyor. Olayın takipçisiyiz. Buradan Adana Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Savclığını göreve davet ediyorum. Suçluları bulup ortaya çıkarsınlar. Suçlular yakalanıncaya kadar olayın takipçisiyiz” dedi.