Eyvah eyvah koronanın bir mutasyonu daha çıktı. PCR testlerinde negatif çıkıyor ama vücudu ele geçiriyor

Eyvah eyvah koronanın bir mutasyonu daha çıktı. PCR testlerinde negatif çıkıyor ama vücudu ele geçiriyor
Fransa’da korona virüsün yeni bir mutasyonu daha ortaya çıktı. 8 kişide tespit edilen Sars-Cov-2 mutasyonunun PCR testlerde tespit edilemediğini açıkladı.

Euronews''te yer alan habere göre, Fransa''nın Bretagne bölgesinde 8 kişide korona virüsün yeni bir mutasyonu ortaya çıktı. Sars-Cov-2 mutasyonunun PCR testlerine yansımadığı ortaya çıkarken söz konusu virüs 8 kişide tespit edildi.

Bretagne bölgesi Sağlık Genel Müdürlüğü, 8 kişinin Covid-19 enfeksiyonunu düşündüren tipik semptomlar gösterdiğini ancak RT-PCR testlerin sonucunun negatif çıktığını belirtirken, derin solunum örneklerinde PCR testlerin pozitif çıktığını açıkladı.

Yani burundan yapılan klasik PCR testler yeni varyantı tespit edemiyor.

Söz konusu vakaları ardından doktorlara gönderilen uyarı yazısında, "Bu varyantın alt tanıya yol açan virolojik testler tarafından tanınmamasına neden olup olmayacağını belirlemek için çalışmalar yürütülüyor" ifadelerine yer verdi.

Fransa’da vakalar artmaya devam ederken, Başbakan Jean Castex geçen hafta, İngiltere kaynaklı Covid-19’un mutasyonlu türünün vakaların yüzde 60’ını oluşturduğunu ifade etmişti.

Virüs ne kadar çok insana bulaşırsa o kadar çok mutasyona uğrama fırsatı yakalıyor, ancak uzmanlar SARS-CoV-2''nin nispeten daha yavaş mutasyon geçirdiğini ve dolayısıyla daha stabil olduğunu söylüyor.