Facebook açıklama yaptı: Artık Apple ve Spotify ile yarışmayacağız

Facebook açıklama yaptı: Artık Apple ve Spotify ile yarışmayacağız
Facebook, podcast özelliğini kaldıracağını açıkladı. Şirket podcast konusunda diğer şirketlerden bir adım ötede olmayı tercih etti.

ShiftDelete''de yer alan habere göre; podcast özelliği sayesinde herkesin arkadaşlarıyla podcastlerini paylaşması bir yıl önceye kadar sağlanabiliyordu. Bu özellik, başka yerde paylaşılan podcastlere link vermekten farklı olarak kullanıcıların direkt olarak Facebook’a yükleme yapmasını sağlıyordu. Ancak Facebook’un hem bir podcast platformu olarak görülmemesi, hem de podcastler Facebook arkadaşlarıyla sınırla kaldığında anlam ifade etmediği için özellik kaldırılıyor.

Eğer hala Facebook kullanan ve podcast dahi yayınlayanlardansanız, bu hafta içerisinde yeni bir bölüm yayınlamanız engellenecek. Şirket, bu kararı şu ifadelerle açıkladı: Sunduğumuz özellikleri sürekli olarak değerlendiriyoruz, böylece en anlamlı deneyimlere odaklanabiliyoruz.”

Facebook daha önce Clubhouse benzeri özelliğini de denemişti ancak Clubhouse’ın havası çabuk sönmüş, beraberinde fikri kopyalayan platformlar da özelliği pek sürdürememişti. Facebook hala Clubhouse’a benzer olan özelliğini sürdürüyor olsa da bunun da uzun süre dayanmaması olasıdır.

İlgili Haberler