Meta maddi olarak çöküşte. 4 sebep sıraladı

Meta maddi olarak çöküşte. 4 sebep sıraladı
Facebook yeni adıyla Meya maddi sıkıntılar yaşadığını duyurdu. Buna gerekçe olarak 4 sebebi ortaya koydu. Bu sebeplerden en dikkat çekeni ise sorunlardan birini de Apple olarak görmesiydi.

ShiftDelete''de yer alan habere göre; Meta tarafından tüm çalışanlara gönderilen bir not ortaya çıktı. Şirketin finans direktörü David Wehner, yazdığı mektupta şirketin, “önceliklerini bir kez daha gözden geçirmesi ve hem kısa hem de orta vadede hangi projelerin peşinden gideceği konusunda bazı zorlu kararlar alması” gerektiğini açıkladı. Notun içerisinde, gelir artışını yavaşlatmaktan ve artan maliyetlerden sorumlu dört faktör yer aldı. Bunlar şu şekilde:

- iOS değişikliklerinden (ATT) gelen sinyal kaybı.

- Ukrayna’da savaş.

- “Genel makroekonomik ortam.”

- Kilitlenmelerin hafifletilmesi, insanların internette daha az zaman harcamasına neden oluyor.

Wehner’in bu notu, Meta’nın Apple’ın ATT ile ilgili sorununun, şirkete zarar vermekten çok küçük işletmelere zarar vermesiyle ilgili olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Notta ise şu sözler yer alıyor:

Yılın başında beklenenden daha yavaş gelir artışı da dahil olmak üzere ters rüzgarlarla karşı karşıyayız. Bu, iOS değişikliklerinden kaynaklanan sinyal kaybı, Ukrayna’daki savaştan kaynaklanan ticari zorluklar ve genel makroekonomik ortam gibi bir dizi faktörden kaynaklanmaktadır.

Bunun yanı sıra küresel işe alım şefi Miranda Kalinowski, Meta’nın mühendislerin işe alınmasını derhal donduracağını belirten bir not gönderdi. Bu notta ise şu sözler yer alıyor:

Hâlâ bunun her kuruluş için ne anlama geldiğini bulmaya çalışıyoruz, ancak bu, şirket genelindeki hemen hemen her ekip için işe alım hedeflerini etkileyecek. Bu yenilenen kılavuza dayanarak, işe alım hedeflerimizi baştan sona ayarlamamız gerektiğini biliyoruz.

 

İlgili Haberler