Facebook Messenger'dan dev değişim. Kullanımlar daha kolay olacak

Facebook Messenger'dan dev değişim. Kullanımlar daha kolay olacak
Messenger'ın kullanımı artık çok daha kolay olacak. Messenger'da bir mesajı bir gruba gönderdikten sonra üyeleri uyararak mesajın herkes tarafından görülmesini sağlanacak.

Facebook Messenger güncellemede ilk olarak rakip platformlarından fonksiyonlar aldı. Peki Facebook Messenger’ın sunduğu güncellemede yeni özellikler neler ve ne işe yarayacaklar? İşte ayrıntılar...

ShiftDelete''den elde edilen bilgilere göre; Facebook Messenger’ın duyurduğu, en çok dikkat çeken özellik “@everyone” kısayolu oldu. Bu özellik, “@everyone” mesajını bir gruba gönderdikten sonra üyeleri uyararak mesajın herkes tarafından görülmesini sağlıyor. Messenger’a yeni eklenen “@everyone” kısayolu, şu anda hali hazırda Slack uygulamasında aynı işlevle “@channel” olarak kullanılıyor.

Messenger’ın getirdiği diğer özelliklerden biri diğeri de “/silent” kısayolu oldu. Bu özellik, kimseye bildirim göndermeden kullanıcının kişilere karşı görünmez olmasını sağlıyor. @herkes ve /silent kısayolları, bugünden itibaren güncelleme yaptıktan sonra Android ve iOS cihazlarda kullanımda olacak.

Yeni özelliklere dışında iOS kullanıcıları giflere doğrudan ulaşmak için “/gif” kısayolunu kullanacaklar. Yine iOS kullanıcıları, ¯\_(ツ)_/¯ ve (╯°□°)╯︵ ┻━┻  ifadeleri için sırasıyla “/shrug ve /tableflip” komutlarını kullanacaklar. Ek olarak Meta, önümüzdeki günlerde kullanıcıların Messenger üzerinden para transferi ve ödeme yapmasını sağlayacak elektronik ödeme sistemi olan “/pay” kısayolunu da sunacak.

İlgili Haberler