Veri aktardığı iddia ediliyordu: Facebook ve Instagram kapatılıyor mu

Veri aktardığı iddia ediliyordu: Facebook ve Instagram kapatılıyor mu
Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg tarafından bir çatı altında toplanan Facebook ve Instagram'ın kişisel verileri aktardığı iddia ediliyor. Bu bağlamda uygulamaların kapatılacağına dair bazı söylentiler yayılmaya başlamışken Meta sözcüsü konuyla ilgili açıklama yaparak verilerin aktarılmaması için katı kurallar konulacağını ifade etti.

Mark Zuckerbeg''in sahibi olduğu tüm sosyal medya hesaplarını bir arada topladığı Meta, birçok kez Avrupa ile karşı karşıya gelmişti. En son İrlanda’nın gizlilik düzenleyicisi ile karşı karşıya gelen Meta, veri aktarımı yaptığı gerekçesiyle kapatılması konuşuluyordu. Komisyon, Perşembe günü Avrupa’daki muadillerine Facebook’un sahibi Meta’nın Avrupa’dan ABD’ye kullanıcı verilerini göndermesini engelleyeceğini söylemişti.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; bu durum, hem Meta için hem de sosyal medya kullanıcıları için ağır sonuçlar doğurdu. Düzenlenen taslakta Meta’nın büyük miktarda veriyi ABD’ye aktarmasını engellemek için katı kararlar alacağı belirtildi.

Meta, böyle bir kararın Avrupa ulusal veri koruma düzenleyicileri grubu tarafından onaylanması halinde Facebook ve Instagram hizmetlerinin Avrupa’da engellenmesine yol açacağı konusunda uyardı ve ortak hareket etme vurgusunu yaptı. Bir Meta sözcüsü konuya ilişkin olarak şu ifadelere yer verdi.

Avrupa Veri Koruma Otoriteleri tarafından incelemeye tabi olan bu karar taslağı, çözülme sürecinde olan AB ve ABD yasaları arasındaki bir ihtilafla ilgilidir. Sınırlar arasında sürekli veri aktarımına izin verecek yeni yasal çerçeve ve bu çerçevenin aileleri, toplulukları ve ekonomileri birbirine bağlı tutmamıza izin vermesini bekliyoruz.

İlgili Haberler