Sosyal medya kullanıcılarının para kazanmasını sağlayan kurallar

Sosyal medya kullanıcılarının para kazanmasını sağlayan kurallar
Meta çatısının altında bulunan Facebook'un müzikli video yöntemiyle gelir elde etmenin yeni yolunu paylaştığı proje ortaya çıktı. Bu proje sayesinde sosyal medya kullanıcıları artık yaptıkları paylaşımlar üzerinden para kazanabilecek.

Pazartesi günü Meta, bir blog yazısı aracılığıyla Facebook’taki içerik oluşturucuların lisanslı müzikleri kullanarak oluşturdukları videolarla para kazanabileceğini aktardı. Bu proje, ‘Music Revenue Sharing‘ adıyla paylaşıldı.

Bugüne kadar Facebook’taki içerik üreticileri, videolarında lisanslı müzik kullanıyordu. Fakat, bu videolardan herhangi bir gelir elde edilmiyordu. Yeni gelen sistemle birlikte bu durumun değişeceği aktarıldı.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Açıklamaya göre bu programa katılmak için bazı uygunluk şartı ve kuralları yer alıyor.

İŞTE O KURALLAR:

Videolar en az 60 saniye uzunluğunda olmalı.

Uygun videolar Facebook Sayfası‘nda yayınlanacak.

İçerik oluşturucular, Facebook’un Lisanslı Müzik kitaplığı‘ndan bir şarkı seçenek. Bu kitaplığa İçerik Stüdyosu’ndan erişmek mümkün.

Facebook’un uygun gördüğü şarkılar arasında Post Malone, Tove Love, Grupo La Cumbia, Bicep ve Leah Kate gibi sanatçıların popüler şarkıları yer alıyor. Bu sistemi kullanan üreticilerin hem yayın için hem de para kazanmak için bu şartları taşıması gerektiği açıklanıyor. Aynı zamanda içerik oluşturucuları, uygun olan videolardan yüzde 20 gelir payı elde edeceğini, geri kalan payıı ise müzik hakları sahipleri ve Meta‘yla paylaşacağını duyurdu.

İlgili Haberler